Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da saldırı uyarısı - 10 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
22 Nisan 2024 Pazartesi

Barınacak yer bulamayan binlerce evsiz var

Fransa'da hem büyük şehirlerde hem de kırsal alanlarda konut krizi giderek büyüyor. Abbe Pierre Vakfı'nın verilerine göre; evsizlerin sayısı, 2023 yılında ciddi biçimde artarak 330 bini aştı.

Barınacak yer bulamayan binlerce evsiz var

Fransa genelinde konut krizi, kredi faizlerindeki büyük artış ve emlak piyasasındaki dalgalanmalarla başladı ve kiralık ev bulmanın zorlaştığı büyük şehirlerden kırsal kesimlere kadar yayıldı. Paris gibi metropollerde kiralık ev bulmak neredeyse imkânsız bir hâle gelirken, Abbe Pierre Vakfı evsiz sayısının son 12 yılda 143 binden 330 bine çıktığını ve bu yılın ocak ayından itibaren daha da arttığını bildirdi.

Barınacak yer bulamayan binlerce evsiz var

Sonbaharda her akşam 8 bin 300 kişi, bunların 2 bin 800'ü 18 yaş altı çocuklar, acil barınma merkezlerine başvurdu ancak yer bulamadı. Bu sayının 2024'te daha da artacağı endişesi taşınıyor. Vakıf, 2022'de her akşam 6 bin 300 kişinin barınma merkezlerinden geri çevrildiğini hatırlatıyor.

Kiralık ev sayısı 2 yılda yüzde 36 azaldı

Fransa genelinde kiralık ev sayısı son iki yılda yüzde 36 oranında azaldı. Paris'te ise bu düşüş son bir yılda yüzde 50'ye ulaştı. Yüksek kredi faizleri ve zor alınan imar izinleri de konut krizini derinleştiriyor. 2023'te alınan imar izin sayısında yüzde 23,7'lik bir düşüş yaşandı.

Ülkede 2,4 milyon kişi sosyal konut bekliyor. Enerji verimliliği düşük sosyal veya özel konutlarda yaşayan 3,5 milyon kişi düzgün ısınamıyor ve 1,4 milyon hane acil enerji iyileştirmesi bekliyor.

Ödenmeyen faturalar nedeniyle 2023 yılında 863 bin elektrik ve gaz kesintisi yaşandı ve bu sayı son üç yılda yüzde 28 oranında arttı.

Geri Dön 22 Nisan 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN