Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
20 Kasım 2023 Pazartesi

17 yaşındaki Nael'i öldüren polisin tahliyesi öfke yarattı

Fransa'da, 27 Haziran'da 17 yaşındaki Nael M. adlı genci öldüren polisin serbest kalmasına tepki gösteren binlerce kişi, başkent Paris'in banliyösü Nanterre'de bir araya geldi.

17 yaşındaki Nael'i öldüren polisin tahliyesi öfke yarattı

Gösteriye katılanlar, 'Adalet yoksa barış da yok' ve 'Nael için adalet' sloganları attı. Nael'in annesi Mounia M. ve yakın arkadaşları da gösteride 'Nael için adalet' yazılı beyaz tişörtler giydi.

Gösteriye katılanlar arasında, Nael'in annesi Mounia M., Nael'in arkadaşları, 2016'da jandarma aracında hayatını kaybeden Adama Traore'nin kız kardeşi Assa Traore, sol görüşlü Boyun Eğmeyen Fransa Partisinden milletvekili Thomas Portes, eski Fransa Cumhurbaşkanı adayı Anasse Kazib de yer aldı.

"Sabahları kalktığımda çocuğumun sesini duymuyorum artık"

Nael'in annesi Mounia M. gösteride yaptığı konuşmada, oğlunu çok özlediğini belirterek, "27 Haziran'dan bu yana bana çocuğumdan bir şey kalmadı geriye. Oğlumu öldürdü. Sabahları ayağa kalktığımda çocuğumun sesini duymuyorum artık" dedi. Oğlunun ölümünden sorumlu tutulan polisin yalnızca 4 ay hapis yatmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Mounia M., "Çocuklarımızı öldürmeyi bırakmalılar" ifadesini kullandı.

"Benim kardeşimi öldüren kişi de 6 ay sonra serbest kaldı"

31 yaşındaki Assetou Cisse, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, hayatını kaybeden Nael için gösteriye katıldığını belirterek, erkek kardeşi Mamadou Cisse'nin de 9 Aralık 2022'de Nael'in ölümüne benzer bir şekilde, eski bir Fransız askeri tarafından öldürüldüğünü kaydetti. "Benzer bir dramı paylaşıyoruz. Benim kardeşimi öldüren kişi de 6 ay içeride tutulduktan sonra serbest bırakıldı. Nereden baksan skandal bir durum" diyen Cisse, Nael'i öldüren polisin de tutuklandıktan 4 ay sonra serbest bırakıldığını anımsattı. Cisse, "Yargı ve devlet farklı kökenden olanların öldürülmesine bir nevi davetiye çıkarıyor. Hayatlarımızın bir kıymeti yok" ifadesini kullanarak, haksızlıklara karşı toplu şekilde mücadele etme çağrısında bulundu.

Öte yandan, protestonun sonlarına doğru kısa süreli arbede yaşandı.

Ne olmuştu?

Fransız polisi, 27 Haziran'da Nanterre'de içinde 3 kişi bulunan bir araca ateş açmış, 17 yaşındaki sürücü Nael M'yi öldürmüştü. Nael'in ölümüne tepki gösterenler, ülke genelinde farklı kentlerde sokağa çıkarak polisle çatışmıştı. Gencin ölümüne neden olmakla suçlanan polis açığa alınmış ve tutuklu yargılanmasına karar verilmişti.

Ayrıca Paris, Marsilya, Lyon dahil birçok kentte düzenlenen protestolarda şiddet olayları yaşanmış, 10 kentte saat 21.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Mahkeme, 15 Kasım'da Nael'in ölümünden sorumlu tutulan polisin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar vermişti.

Geri Dön 20 Kasım 2023 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN