Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
"30 yıl böyle yaşayacaklarını düşünseler burada kalamazlardı" - Şerif Issı
Almanya'da döner 4,99€ olsun tartışması - Haftanın Yorumu 31. Bölüm Oktan Erdikmen
09 Eylül 2023 Cumartesi

Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan'da sel felaketi

Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan'da yaşanan şiddetli yağışlar sonucunda en az 22 kişi hayatını kaybetti ve birçok kişi kayboldu.

Orta Avrupa'da yüksek basınç sistemi etkili olurken, Güney Avrupa'da şiddetli yağışlar yaşanıyor. Türkiye'nin batısını etkileyen yağışlar sel felaketine sebep oldu. Aynı zamanda, Balkanlar'daki komşu ülkelerde de endişe artıyor.

100 yılda bir görülen türde

Yunanistan, Bulgaristan ve Türkiye'de yaşanan şiddetli yağışlar sonucunda en az 22 kişi hayatını kaybetti ve birçok kişi kayboldu. Yunanistan'da 2006 yılından bu yana görülen en yüksek yağış miktarı kaydedildi. Yunanistan Ulusal Meteoroloji Dairesi Direktörü Theodoros Kolidas, bu yağışların ülkede 100 yılda bir görülen türden şiddetli yağışlar olduğunu belirtti.

Yunanistan Sivil Koruma Birimi, Atina'daki insanlardan trafiğe çıkmamalarını istedi ve mecbur kalmadıkça evlerinden çıkmamaları gerektiği vurgulandı.

ARD Meteoroloji Uzmanı Wolfgang Rossi, fırtınanın şiddetinin büyük bir talihsizlik olduğunu ifade etti. Rossi, Akdeniz'deki yüksek su sıcaklıklarının deniz suyunun buharlaşmasına neden olduğunu ve bu buharın daha yüksek rakımlarda soğuk hava ile karışarak Yunanistan'a yağış getirdiğini açıkladı.

2021'deki Ahr Vadisi felaketine benzetildi

Alman Meteoroloji Dairesi'nden (DWD) Meteorolog Felix Dietzsch ise durumun 2021'deki Ahr Vadisi sel felaketine benzediğini belirtti, ancak bu sefer çok daha fazla yağış düştüğünü söyledi. Dietzsch, Almanya'nın bazı bölgelerinde iki ila üç gün içinde normalde bir yıl boyunca görülen yağış miktarına ulaşıldığını ifade etti.

Geri Dön 09 Eylül 2023 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN