Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
"30 yıl böyle yaşayacaklarını düşünseler burada kalamazlardı" - Şerif Issı
Almanya'da döner 4,99€ olsun tartışması - Haftanın Yorumu 31. Bölüm Oktan Erdikmen
30 Kasım 2023 Perşembe

Kamu kurumlarında başörtüsü yasaklanabilir

Avrupa Adalet Divanı, kamu kurumlarında çalışanların iş yerlerinde dini sembol takmasının yasaklanabileceğine hükmetti.

Avrupa Birliği (AB) Adalet Divanı, üye ülkelerin kamu idarelerinin çalışanlarının iş yerlerinde dini simgeleri, örneğin başörtüsü gibi nesneleri takmalarını yasaklama hakkına sahip olduğuna karar verdi. Bu karar, Belçika'nın Liege kentindeki Ans Belediyesi'nin çalışanlarının dini veya ideolojik bağlılıklarını gösteren işaretleri taşımasını yasaklama kararı almasının ardından geldi.

Bir başörtülü çalışan, bu uygulamanın din özgürlüğünü ihlal ettiği ve ayrımcılık yarattığı gerekçesiyle Liege iş mahkemesine başvurdu. Ancak mahkeme, belediyenin uygulamasının AB hukukuna uygun olup olmadığına karar veremeyince dava AB Adalet Divanı'na taşındı.

Adalet Divanı, kamu idarelerinin tamamen tarafsız bir idari ortam oluşturmak amacıyla çalışanlarına katı bir tarafsızlık politikası dayatabileceğine hükmetti. Kararda, her üye devletin ve ona bağlı idarelerin iş yerlerinde kamu hizmetinin tarafsızlığını tasarlamada takdir yetkisine sahip olduğu belirtildi. Ayrıca, hedefe ulaşmak için alınan önlemlerin 'kesinlikle gerekli' olanlarla sınırlı olması gerektiği ve bu gerekliliklerin yerel mahkemeler tarafından doğrulanması gerektiği vurgulandı.

AB'nin üst mahkemesi, 15 Temmuz 2021'de de şirketlerin belirli koşullar altında çalışanlarının başörtüsü takmasını yasaklayabileceğine hükmetmişti.

Geri Dön 30 Kasım 2023 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN