Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
"30 yıl böyle yaşayacaklarını düşünseler burada kalamazlardı" - Şerif Issı
Almanya'da döner 4,99€ olsun tartışması - Haftanın Yorumu 31. Bölüm Oktan Erdikmen
02 Ocak 2024 Salı

Japonya'da deprem: Ölü sayısı 48'e yükseldi

Japonya'da meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depremde, ilk belirlemelere göre en az 48 kişi hayatını kaybetti. 

Japonya'da deprem: Ölü sayısı 48'e yükseldi

Kurtarma ekipleri, enkaz altındaki insanları arama çalışmalarını sürdürüyor. Başbakan Fumio Kishida, depremin ülkeye büyük zarar verdiğini ifade etti. 1.000 kurtarma görevlisi, evini terk etmek zorunda kalanlara yardım ediyor.

Yıkılan bina sayısı henüz belli değil

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), depremin ardından ülkenin batısındaki Ishikawa, Niigata ve Toyama sahil kentleri için büyük tsunami uyarısında bulundu, ancak daha sonra uyarıyı kaldırdı. Yıkılan bina sayısı hâlâ bilinmiyor, binlerce kişi geçici barınma merkezlerine tahliye edildi.

Deprem, Tokyo'da hissedildi ve Ishikawa ile Toyama'da elektrik kesintilerine neden oldu. JMA yetkilisi Toshihiro Shimoyama, gelecekte daha büyük depremlerin olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Japonya Meteoroloji Müdürlüğü, depremin, 1885'ten bu yana kaydedilen en büyüğü olduğunu belirtti. Aynı zamanda 2011'deki büyük depremin ardından yayımlanan en büyük tsunami uyarısı olarak kaydedildi. Heyelan ve yangın riski arttı.

Nükleer santralde sorun yok

Japonya'nın en büyük nükleer enerji operatörü Kansai Electric, etkilenen nükleer santrallerde herhangi bir anormal durum olmadığını açıkladı. Elektrik kesintisi yaşanan bölgelerde ise 32 bin 500 ev etkilendi.

2011'deki 9,0 büyüklüğündeki deprem ve tsunami Japonya'da büyük kayıplara neden olmuştu.

Geri Dön 02 Ocak 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN