Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
"30 yıl böyle yaşayacaklarını düşünseler burada kalamazlardı" - Şerif Issı
Almanya'da döner 4,99€ olsun tartışması - Haftanın Yorumu 31. Bölüm Oktan Erdikmen
04 Kasım 2023 Cumartesi

İsrail'in hastane saldırıları tepki topladı

Gazze'deki insani kriz tırmanıyor. Karadaki çatışmalar şiddetlenirken, hava saldırıları da hız kesmedi. İsrail, Gazze'deki Şifa ve Endonezya Hastaneleri  ile El Nasr Çocuk Hastanesi'ni hedef aldı.

İsrail'in hastane saldırıları tepki topladı

Gazze dün yine son derece hareketliydi. Önce ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, İsrail'e giderek İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile görüştü. Ardından Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah dünyaya seslendi ve "8 Ekim'den beri İsrail'le savaş içindeyiz" dedi, ABD'yi hedef aldı. Bunun üzerine Beyaz Saray, savaşın Lübnan'a sıçramasını istemedikleri ve İsrail'in insani yardımların ulaşması adına 'hava saldırılarına ara vermesi' gerektiğini söyledi.

Ancak Nasrallah konuşurken İsrail'in Lübnan'a saldırıları başlamıştı. Akşamüstü saatlerinde ise Gazze'de önce Şifa Hastanesi'ni, ardından Endonezya Hastanesi'ni hedef alan İsrail'e büyük tepki geldi. Çok sayıda sivilin öldüğü saldırıların yankısı sürerken, bugün sabah saatlerinde bu kez Gazze Şeridi'nin batısında bulunan El Nasr Çocuk Hastanesi vuruldu.

Bununla birlikte Netanyahu, tüm İsrailli rehineler bırakılana kadar ateşkesin masada olmadığını ve yakıt geçişine de izin verilmeyeceğini açıkladı. Filistin Kızılayı ise yakıt olmaması durumunda zaten çok kötü durumda olan sağlık sisteminin tamamen çökeceğini ve binlerce yaralanın öleceğini söyleyerek uluslararası kamuoyuna çağrı yaptı.

Son durum

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail'in saldırılarda 3 bin 826’sı çocuk, 2 bin 405’i kadın olmak üzere 9 bin 227 Filistinli öldürüldü, en az 23 bin kişi yaralandı.

Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 144 Filistinliyi öldürdü.

İsrail, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 315’i asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail’e göre 31 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ndeki çatışmalarda ölen asker sayısı 25’e yükselirken, Kassam Tugaylarının elinde 242 İsrailli esir bulunuyor. İşgal altındaki Batı Şeria’da da bir İsrail askeri öldü.

Geri Dön 04 Kasım 2023 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN