Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
"30 yıl böyle yaşayacaklarını düşünseler burada kalamazlardı" - Şerif Issı
Almanya'da döner 4,99€ olsun tartışması - Haftanın Yorumu 31. Bölüm Oktan Erdikmen
28 Ekim 2023 Cumartesi

Gazze karanlığa gömüldü

İsrail ordusu, Gazze'ye yönelik saldırılarını dün gece en üst seviyeye çıkardı. Gazze karanlığa gömüldü, BM Genel Sekreteri Guterres "Tarih hepimizi yargılayacak" dedi.

Gazze karanlığa gömüldü

İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı. Dün gece abluka altındaki bölgeye düzenlenen hava saldırıları sonucunda sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetleri tamamen kesildi. Bu gelişmeler üzerine Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Gazze'de 'acil, kalıcı ve sürekli bir insani ateşkes' çağrısında bulunarak, çatışmaların durdurulmasını talep eden karar tasarısını kabul etti. Bağlayıcı olmayan kararnameyi 120 üye kabul ederken, 14 üye reddetti. 45 üye ise çekimser kaldı.

İsrail BM kararını tanımadı

İsrail, Birleşmiş Milletler'in kararını tanımadı. İsrail'in BM Temsilcisi, "İsrail ile Hamas arasındaki savaş hakkındaki kararın ardından BM'nin hiçbir meşruiyeti ve önemi kalmamıştır" açıklamasında bulundu.

Guterres: Tarih hepimiz yargılayacak

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ise Gazze'ye saldırıların giderek artmasıyla 2 milyon kişinin topyekün bir çöküşle karşı karşıya olduğunu, insani yardımın engelsiz olarak sivillere ulaştırılması gerektiğini belirtti. Guterres, "Tarih hepimizi yargılayacak" dedi.

"Gazze'yi dış dünyaya bağlayan tüm kanallar yok edildi"

İsrail'in saldırıları sonucunda Gazze Şeridi'nde sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetleri tamamen kesildi. Filistin Telekomünikasyon Şirketi'nden yapılan açıklamada, "Son bir saatteki yoğun bombardıman, Gazze'yi dış dünyaya bağlayan tüm uluslararası kanalları yok etti" denildi.

DSÖ: Gazze'deki personelimizle bağlantımızı kaybettik

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'deki personelleriyle bağlantılarını kaybettiklerini bildirdi. DSÖ Genel Direktörü, “Gazze'deki personelimiz, sağlık tesisleri, sağlık çalışanları ve sahadaki diğer insani yardım ortaklarımızla bağlantımızı kaybettik" dedi ve kuşatmanın, çalışanların güvenliği ile savunmasız hastaların acil sağlık riskleri konusunda endişe verici olduğunu vurguladı.

İsrail Ordusu: Gazetecilerin güvenliğini garanti edemeyiz

İsrail ordusu, AFP ve Reuters'a yazdığı mektupta, Gazze’deki gazetecilerinin güvenliğini garanti edemeyeceklerini belirterek ‘güvenlikleri için tüm gerekli önlemleri almalarını’ tavsiye etti. Reuters’ın aktardığına göre, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), iki ajansın, gazetecilerinin İsrail'in Gazze'ye saldırılarında hedef alınmayacağı yönünde güvence talep etmesinin ardından bu hafta Reuters ve AFP'ye yazdığı mektupta, “IDF, Gazze boyunca Hamas’ın tüm askeri eylemlerini hedef alıyor” dedi. IDF, Hamas’ın ‘kasıtlı bir biçimde askeri operasyonlarını gazeteci ve sivillerin yakınlarında gerçekleştirdiğini’ ileri sürdü. Reuters ve AFP ise konu hakkında yaptıkları açıklamalarda gazetecilerin güvenliğiyle ilgili endişelerini dile getirdi.

Reuters, şu açıklamada bulundu:

Sahadaki durum vahim; IDF’nin çalışanlarımızın güvenliğiyle ilgili güvence verme konusunda isteksizliği bu çatışma hakkında yaralanma ya da öldürülme korkusu olmadan haber yapma yetimizi tehdit ediyor.

AFP Küresel Haber Direktörü Phil Chetwynd, kendilerinin de aynı mektubu aldıklarını teyit ederek, “İnanılmaz tehlikeli bir durumdayız; dünyanın son derece tehlikeli şartlarda çalışan çok sayıda gazeteci olduğunu anlaması önemli” diye konuştu.

Dünyanın her yerinde protestolar

Dünyanın dört bir yanında, Gazze'deki saldırıların durdurulması için insanlar sokağa çıktı. Batı Şeria'da ise, Mahmud Abbas'ın başında olduğu Filistin yönetimi, Gazze'yle dayanışma için sokağa çıkan Filistinlilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Geri Dön 28 Ekim 2023 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN