Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
"30 yıl böyle yaşayacaklarını düşünseler burada kalamazlardı" - Şerif Issı
Almanya'da döner 4,99€ olsun tartışması - Haftanın Yorumu 31. Bölüm Oktan Erdikmen
11 Eylül 2023 Pazartesi

G20 zirvesinin son günü

G20 zirvesinin son gününe Afrika Birliği’nin G20 grubuna dahil edilmesi ve ortak olarak imzalanan sonuç bildirgesi damga vurdu. 

G20 zirvesinin son günü liderlerin Hintli lider Mahatma Gandhi'nin anıtını ziyaret etmesi ile başladı. Ziyaretin ardından yapılan oturumda bankalar ve uluslararası finans kuruluşlarının reformları tartışıldı.  

G20 zirvesindeki dikkat çeken olaylardan biri Afrika Birliği'nin G20’ye dahil edilmesi oldu. Cumartesi günü alınan kararı Şansölye Olaf Scholz ‘başarılı’ olarak tanımladı ve bunun ‘büyük bir ilerleme’ olduğunun altını çizdi. 

Sonuç Bildirgesi dikkat çekti 

Cumartesi günü paylaşılan ve tüm devletler tarafından desteklenen sonuç bildirgesi de gazeteciler tarafından ilgi ile karşılandı. Bildirgenin hazırlanması aşamasında Ukrayna savaşına dair eleştirel ifadelerin Çin ve Rusya tarafından karşı çıkıldığı biliniyordu. Böylece son G20 zirvesinde olduğu gibi metinde Ukrayna savaşından bahsedilmedi. Ancak Birleşmiş Milletlerin kararlarına atıfta bulunularak, egemen devletlerin bütünlüğüne saygı gösterilmesi gerektiğinin altı çizildi. 

Geri Dön 11 Eylül 2023 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN