Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
"30 yıl böyle yaşayacaklarını düşünseler burada kalamazlardı" - Şerif Issı
Almanya'da döner 4,99€ olsun tartışması - Haftanın Yorumu 31. Bölüm Oktan Erdikmen
09 Eylül 2023 Cumartesi

Dünya liderlerine uyarı: İklim çöküşü başladı

Kuzey Yarımküre, tarihin en sıcak üç ayını yaşadı. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, "İklim çöküşü başladı" dedi ve liderlere çağrı yaptı.

Dünya liderlerine uyarı: İklim çöküşü başladı

Kuzey Yarımküre'de 2023 yaz mevsimi; haziran, temmuz ve ağustos aylarında, küresel çapta en yüksek sıcaklık ortalamalarının kaydedildiği bir dönem olarak tarihe geçti. Avrupa Birliği (AB) Copernicus İklim Değişikliği Servisi'nin verilerine göre, bu üç ay boyunca Kuzey Yarımküre'de ortalama hava sıcaklığı dünya genelinde tüm zamanların en yükseği olarak kaydedildi. Bu süreç, dünyanın gördüğü en sıcak üç aydan birini temsil ediyor. Ortalama sıcaklık, bu dönem boyunca 16,77 santigrat derece (62,19 Fahrenheit) seviyesindeydi ve önceki rekor, 2019'da kaydedilen 16,48 santigrat dereceydi.

Aynı zamanda, küresel deniz yüzeyi sıcaklıkları da üç ay boyunca benzeri görülmemiş bir seviyeye ulaştı. Bu durum, sıcak hava dalgalarının orman yangınlarını körüklediği, sağlık sorunlarına neden olduğu, günlük yaşamı olumsuz etkilediği ve çevreye kalıcı zararlar verdiği bir dönemi yansıtıyor.

"İklim çöküşü başladı"

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, bu gelişmeye ilişkin yaptığı açıklamada, "Gezegenimiz bir kaynama mevsimini, kayıtlara geçen en sıcak yaz mevsimini geride bıraktı. İklim çöküşü başladı. Bilim insanları uzun süredir fosil yakıt bağımlılığımızın nelere yol açacağı konusunda uyarı yapıyordu. Dünya liderlerin iklim çözümleri için çabalarını artırması gerekiyor. İklim kaosunun en kötüsünden hâlâ kaçınabiliriz, kaybedecek bir dakikamız bile yok" dedi.

Dünya Meteoroloji Örgütü Genel Sekreteri Prof. Petteri Taalas da, "Kuzey yarımkürede aşırılıklarla dolu bir yaz yaşandı. Sıcak hava dalgaları yıkıcı orman yangınlarını körüklüyor, sağlığa zarar veriyor, günlük hayatı sekteye bozuyor ve çevreye kalıcı olarak zarar veriyor" şeklinde konuştu.

Geri Dön 09 Eylül 2023 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN