Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
"30 yıl böyle yaşayacaklarını düşünseler burada kalamazlardı" - Şerif Issı
Almanya'da döner 4,99€ olsun tartışması - Haftanın Yorumu 31. Bölüm Oktan Erdikmen
08 Eylül 2023 Cuma

DSÖ: Kış öncesi korona vakaları fırladı

Dünya Sağlık Örgütü, kış mevsimi yaklaşırken korona vakalarının endişe verici şekilde arttığını duyurdu.

DSÖ: Kış öncesi korona vakaları fırladı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, kuzey yarım kürede korona vakalarının kış mevsimi yaklaşmadan önce endişe verici bir şekilde arttığını ifade etti. Ghebreyesus, "Orta Doğu ve Asya'nın bazı bölgelerinde ölümler artarken, Avrupa'da yoğun bakıma başvuruları ve birçok yerde hastaneye yatışlar artıyor" dedi.

DSÖ'nün elde ettiği verilerin sınırlı olduğunu belirten Ghebreyesus, sadece 43 ülkenin ölüm verilerini ve 20 ülkenin ise hastaneye yatış verilerini DSÖ ile paylaştığını vurguladı. Küresel olarak belirgin bir korona varyantının baskın olmadığını, ancak EG.5 adı verilen Eris varyantının artış gösterdiğini kaydetti.

Ghebreyesus, koronanın BA.2.86 varyantının 11 ülkede tespit edildiğini belirterek, DSÖ'nün bu varyantı ve potansiyel etkisini yakından izlediğini ifade etti. Ayrıca, DSÖ'nün büyük endişelerinden birinin, korona aşısı yaptıran risk altındaki kişilerin sayısının düşük olması olduğunu ve bu kişilere ek doz önerildiğini açıkladı.

DSÖ Korona Uzmanı Dr. Maria van Kerkhove ise soğuk aylarda insanların enfeksiyon riskinin arttığını, bunun nedeninin daha fazla kapalı mekan kullanımı olduğunu söyledi. Amerika, Avrupa ve Asya'da hastaneye yatışların arttığına dikkat çeken van Kerkhove, şu anda dünya genelinde binlerce kişinin korona nedeniyle hastanelerde tedavi edildiğini tahmin ettiklerini belirtti.

DSÖ Genel Direktörü Dr. Ghebreyesus ve Dr. van Kerkhove, yaşlıları ve diğer risk grubundaki insanları gerektiğinde destekleyici aşı yaptırmaları konusunda çağırdılar. Ayrıca, mevcut aşıların yeni virüs varyantlarına karşı ciddi hastalıklar ve ölümlere karşı koruma sağladığını vurguladılar.

Geri Dön 08 Eylül 2023 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN