Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
"30 yıl böyle yaşayacaklarını düşünseler burada kalamazlardı" - Şerif Issı
Almanya'da döner 4,99€ olsun tartışması - Haftanın Yorumu 31. Bölüm Oktan Erdikmen
26 Ekim 2023 Perşembe

BM Genel Sekreteri: Filistin halkı 56 yıldır boğucu bir işgal altında

Gazze'de İsrail saldırıları nedeniyle 2 bin 704'ü çocuk, 6 bin 546 kişi öldü. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, "Hamas saldırıları durduk yere olmadı, Filistin halkı 56 yıldır boğucu bir işgal altında" dedi. 

BM Genel Sekreteri: Filistin halkı 56 yıldır boğucu bir işgal altında

İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalar 19’uncu gününde de tüm şiddetiyle sürdü.  Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında şu ana kadar 2 bin 704’ü çocuk, 6 bin 546 kişinin öldüğünü açıkladı. Yaralı sayısı ise 16 bin 297 olarak kayıtlara geçti. Bu sırada İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria’da baskınlar düzenledi ve çok sayıda Filistinliyi gözaltına aldı.

"Hamas saldırıları durduk yere olmadı, Filistin halkı 56 yıldır boğucu bir işgal altında"

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada ‘uluslararası insani hukuk ihlallerine’ dikkat çekerek “Durum her saat daha kötüye gidiyor. Gazze'deki savaş giderek şiddetleniyor ve bölgeye yayılma riski artıyor” dedi. Guterres şöyle devam etti:

Hamas saldırılarının durduk yere ortaya çıkmadığının da bilincinde olmalıyız. Filistin halkı 56 yıldır boğucu bir işgale maruz tutuluyor. Topraklarının adım adım yerleşim yerleri tarafından ele geçirilmesine ve şiddete şahit oluyor. Ekonomileri yıkılmış, insanlar yerlerinden edilmiş ve evleri yerle bir edilmiş durumda. Siyasi çözüme olan inançları yok olmaya başladı.

İsrail BM yetkililerine vize vermeyecek

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, BM Genel Sekreterine tepki gösterdi. Cohen “7 Ekim’den sonra dengeli yaklaşım diye bir şey yok” dedi ve Guterres ile görüşmesini iptal ettiğini duyurdu. Ayrıca İsrail’in BM Daimi Temsilcisi Gilad Erdan da Guterres’in istifasını istedi. İsrail, BM yetkililerine vize vermeyeceğini açıkladı.

BMGK'dan yine sonuç çıkmadı

İsrail'in Gazze'ye saldırıları ve katliamlar, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin işlevsizliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Güvenlik Konseyi'nin Gazze özel oturumunda pek çok ülkenin temsilcisi saatlerce konuştu ancak ateşkesi sağlamak için yine bir karar çıkmadı.

Lula: Artık bu bir savaş değil, sadece bir soykırım

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva (Lula), Başkent Brasila'da devlet başkanlığı sarayındaki basın toplantısında İsrail'in Gazze'deki saldırılarına değindi. Açıklamasında savaşla ilgisiz 2 bin çocuğun katledildiğini söyleyen Lula, “Artık bu bir savaş değil, sadece bir soykırım” ifadelerini kullandı. Lula, BM’nin daha fazla sorumluluk alması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Erdoğan: Hamas bir terör örgütü değil

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yaptığı açıklamada İsrail'e tepki göstererek "Ey İsrail, sen bir örgüt olabilirsin çünkü Batı'nın sana borcu çok! Ama Türkiye'nin sana borcu yok. Batı Hamas'ı bir terör örgütü olarak görüyor. Hamas bir terör örgütü değil topraklarını korumaya çalışan bir kurtuluş ve mücahitler grubudur" dedi.

Buna karşılık İtalya Başbakan Yardımcısı Metteo Salvini, Erdoğan’ın sözlerini ‘mide bulandırıcı’ olarak nitelendirdi ve Türkiye’nin İtalya Büyükelçisi’nin Dışişleri Bakanlığına çağırarak protesto edilmesine dönük öneride bulunacağını ifade etti.

Geri Dön 26 Ekim 2023 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN