Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
"30 yıl böyle yaşayacaklarını düşünseler burada kalamazlardı" - Şerif Issı
Almanya'da döner 4,99€ olsun tartışması - Haftanın Yorumu 31. Bölüm Oktan Erdikmen
03 Kasım 2023 Cuma

Avrupa'yı fırtına vurdu: Çok sayıda ölü

Günlerdir beklenen Ciaran Kasırgası Avrupa'yı etkisi altına aldı. Fırtına nedeniyle, Avrupa genelinde 8 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.

Avrupa'yı fırtına vurdu: Çok sayıda ölü

Hızı saatte 200 kilometreyi bulan şiddetli fırtına, Avrupa'nın birçok kentinde hayatı olumsuz etkiledi. Belçika'da 3, Fransa'da 2, Hollanda'da 2, Almanya'da 1, İtalya'da 1 ve İspanya'da 1 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin en küçüğü ise 5 yaşında Ukraynalı bir çocuk oldu.

Fırtına nedeniyle, Fransa’da 2 kişi hayatını kaybetti, 7’si kurtarma ekiplerinden en az 16 kişi yaralandı, 1,2 milyon hane elektriksiz kaldı ve bazı bölgelerde telefon erişimi kesildi. 

İngiltere'nin güneyinde ve Fransa'nın kuzeybatısında birçok okul tatil edildi. Hollanda, İspanya ve İngiltere'deki birçok kentte uçuşlar iptal edildi. Havalimanlarında yoğunluk oluştu. Tren seferlerinde de aksaklıklar yaşandı.

Ciaran fırtınasının öncü etkileri İtalya'da da görülmeye başladı. Ülkede her geçen gün artan yağışlı ve fırtınalı hava, özellikle kuzeydeki Veneto ve Toskana bölgesinde hayatı olumsuz etkiliyor.

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, Toskana bölgesinde Prato'ya bağlı Montemurlo beldesinde 85 yaşındaki bir kişi, evinin zemin katında tamamen sular altında kalmış odada ölü bulundu. Kurtarma ekipleri, yaşlı adamın üst kata çıkamadığı için sel suyunda boğulduğunu tahmin ediyor. Veneto bölgesinde de 1 kişinin kaybolduğu bildirilen haberde, Toskana bölgesine dün 3 saat içinde 200 milimetre yağış düştüğü belirtildi.

Meteoroloji uzmanları, fırtınanın Avrupa genelinde hafta boyunca etkili olmayı sürdüreceğini açıkladı. Yaralıların durumu nedeniyle can kaybının artmasından endişeleniliyor.

"2030'a kadar yılda 560 doğal afet yaşanabilir"

Dünya Meteoroloji Örgütü, dünya genelinde 2030'a kadar yılda 560 orta ve büyük ölçekli doğal afet yaşanmasının öngörüldüğünü ve iklim değişikliğine karşı 'erken uyarı sistemlerinin' hayati etkisi olacağını bildirdi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus ise, "İklim krizi, daha şiddetli ve öngörülemeyen hava olaylarına yol açan, hastalık salgınlarını körükleyen ve bulaşıcı olmayan hastalıkların daha yüksek olmasına katkıda bulunan bir sağlık krizidir" ifadelerini kullandı.

Sıcak hava dalgaları her yıl tahminen 7 milyon erken ölüme neden olurken, hava kirliliğini de artırıyor.

Geri Dön 03 Kasım 2023 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN