Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
"30 yıl böyle yaşayacaklarını düşünseler burada kalamazlardı" - Şerif Issı
Almanya'da döner 4,99€ olsun tartışması - Haftanın Yorumu 31. Bölüm Oktan Erdikmen
28 Eylül 2023 Perşembe

Avrupa’da enerji fiyatları savaş öncesi döneme döndü

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa'da enerji fiyatlarının savaş öncesi döneme döndüğünü söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Çekya'da düzenlenen 2023 Yeşil Mutabakat Zirvesi'nde yaptığı açılış konuşmasında, Avrupa Yeşil Mutabakatı'nın insanları ve gezegeni koruma amacı taşıdığını ve aynı zamanda gelecekteki refahı inşa etmek için bir fırsat sunduğunu belirtti.

Von der Leyen, Avrupa'nın enerji maliyetlerinin diğer kıtalara kıyasla daha yüksek olduğunu ve bu durumun küresel rekabet gücünü olumsuz etkilediğini ifade etti. Geçen yıl Avrupa'da sera gazı emisyonlarının yaklaşık yüzde 2,5 azaldığını ve ekonominin yüzde 3,5 büyüdüğünü söyleyen von der Leyen, bu başarının Avrupa'da ekonomik büyüme ile sera gazı emisyonlarını azaltmanın bir arada olabileceğini gösterdiğini vurguladı.

Von der Leyen, rüzgar ve güneş enerjisinin Avrupa'da ilk kez gazı geride bıraktığını belirterek yenilenebilir enerjinin sadece çevre için değil, aynı zamanda enerji bağımsızlığına katkı sağladığını ve istihdamı artırdığını ifade etti.

"Enerji fiyatları savaş öncesi döneme döndü"

Avrupa iş dünyasının inovasyonu sınırlayan zorluklarla mücadele ettiğine işaret eden von der Leyen, yüksek enerji fiyatlarının Avrupa için önemli bir sınav olduğunu ve enerji için ödenen yüksek bedelin küresel rekabet gücü açısından bir sorun teşkil ettiğini belirtti:

Enerji krizinin zirveye çıktığı 2022 yazında, gaz fiyatları bugüne göre 10 kat daha yüksekti. Bugün Avrupa'da enerji fiyatları savaş öncesi seviyelere geri döndü. Bu bizim birliğimizden kaynaklanan bir başarıdır. Ancak enerji için ödediğimiz bedel yapısal olarak diğer kıtalara göre daha yüksek. Bu da küresel rekabet gücümüz açısından bir sorun teşkil ediyor. Enerji karışımımızda yenilenebilir kaynaklarının payı mevcut hızla artmaya devam ederse yakında ithal fosil yakıtların yüksek fiyatlarına karşı korunabileceğiz. Bu nedenle Avrupalıların ucuz ve temiz enerjiye ulaşabilmesi için bu yolda ilerlememiz gerekiyor.

Geri Dön 28 Eylül 2023 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN