Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
"30 yıl böyle yaşayacaklarını düşünseler burada kalamazlardı" - Şerif Issı
Almanya'da döner 4,99€ olsun tartışması - Haftanın Yorumu 31. Bölüm Oktan Erdikmen
05 Ekim 2023 Perşembe

AB ülkeleri anlaştı: Göç krizlerine yeni kurallar

Avrupa Birliği'ne (AB) üye ülkeler, uzun süredir devam eden göç ve sığınma kurallarının kriz durumlarına yönelik düzenlemesinde anlaşmaya vardılar.

AB ülkeleri anlaştı: Göç krizlerine yeni kurallar

AB Konseyi tarafından yapılan açıklamaya göre, AB üye ülkelerinin temsilcileri, Brüksel'de düzenlenen büyükelçiler toplantısında, Göç ve İltica Anlaşması'nın son aşaması üzerinde uzlaşmaya vardılar.

Yeni düzenleme, göç akınına maruz kalan bir üye ülkenin sığınma başvurularını hızlandırabilmesini, diğer üye ülkelerin bir bölümünü sığınmacıları kabul etmeye ve mali yardım taleplerinde bulunmaya teşvik etmeyi öngörüyor.

Bu anlaşma metni şimdi Avrupa Parlamentosu (AP) ve AB Konseyi arasında müzakere edilecek.

Geçen hafta içişleri bakanları toplantısında, İtalya ve Almanya arasında anlaşmazlık nedeniyle bu unsur üzerinde uzlaşma sağlanamamıştı. Almanya'nın Akdeniz'de sivil toplum kuruluşları (STK) gemilerine verdiği destek, İtalya tarafından "göçmenleri çekici hale getiren bir faktör" olarak eleştirilmişti.

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, konuşmasında, Avrupa Parlamentosu'nun yaklaşan seçimleri hatırlatarak zamanın daraldığını vurguladı ve başarısızlık durumunda demokrasi karşıtlarının ve Rus dezenformasyonunun AB'nin göçü yönetemediği yönündeki yanlış iddialarını güçlendirebileceğini ifade etti.

Düzensiz göç konusu, AB ülkeleri arasında uzun süredir en tartışmalı konuların başında gelmektedir.

AB Komisyonu, Eylül 2020'de Göç ve İltica Anlaşması'nı önerdi, içeriği AB ülkeleri arasında dayanışma, sınırların güçlendirilmesi, hızlı sığınma başvuru sonuçlandırma, başvuruları reddedilenlerin hızla iade edilmesi, kaynak ülkelerle işbirliği gibi konuları içeriyordu. Ancak farklı göç politikalarına sahip AB ülkeleri arasında anlaşma sağlanamadı.

Geri Dön 05 Ekim 2023 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN