Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
"30 yıl böyle yaşayacaklarını düşünseler burada kalamazlardı" - Şerif Issı
Almanya'da döner 4,99€ olsun tartışması - Haftanın Yorumu 31. Bölüm Oktan Erdikmen
12 Eylül 2023 Salı

AB: Rus turistlerin arabalarına el konuluyor

AB Komisyonu Sözcüsü Daniel Sheridan Ferrie, AB ülkelerine gelen Rus turistlerin araçlarına el konulma uygulamasının uzun süredir yürürlükte olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği (AB), Rusya'ya karşı şimdiye kadar 11 yaptırım paketi uyguladı. AB Komisyonu Sözcüsü Daniel Sheridan Ferrie, AB'nin bu yaptırımlarla Rusya'nın savaşı finanse etmek için gereken gelirden mahrum bırakmayı hedeflediğini belirtti.

Ferrie, yaptırımların bir parçası olarak Rusya'dan belirli ürünlerin ithalatının yasaklandığını vurguladı. Ayrıca, AB ülkelerine gelen Rus turistlerin araçlarına el konulma uygulamasının uzun süredir yürürlükte olduğuna dikkat çekti.

AB Komisyonu'nun, yaptırımların AB genelinde tutarlı bir şekilde uygulanmasını sağlama görevini üstlendiğini ve bu nedenle üye ülkeler için yaptırımların nasıl uygulanması gerektiği konusunda düzenli rehberler hazırladığını ifade etti.

Ferrie, mevcut yaptırımların değişmediğini ve bu çerçevede Rusya'dan birçok ürüne ithalat yasağı olduğunu söyledi. Bu ürünler, yaptırım listesinde yer alıyor ve arabalar gibi ithal edilemiyor. AB yaptırımları gereği, Ruslar turistik ziyaretlerinde yanlarında otomobil, kozmetik malzeme, bilgisayar, akıllı telefon, değerli taş, kürk gibi çeşitli ürünleri getiremiyor ve bu ürünler AB gümrüklerinde el konuluyor.

Ayrıca, AB'nin Rusya'ya karşı uyguladığı yaptırımlar ticaret, finans, enerji (petrol ve kömür dahil), sanayi, teknoloji, ulaşım, çift kullanımlı ürünler, lüks ürünler ve altın gibi geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Binin üzerinde kişi ve 200'den fazla kurumun mal varlığı dondurulmuş durumda.

Geri Dön 12 Eylül 2023 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN