Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
"30 yıl böyle yaşayacaklarını düşünseler burada kalamazlardı" - Şerif Issı
Almanya'da döner 4,99€ olsun tartışması - Haftanın Yorumu 31. Bölüm Oktan Erdikmen
03 Ekim 2023 Salı

2023 Nobel Tıp Ödülü mRNA teknolojisini geliştiren bilim insanlarına verildi

mRNA teknolojisini geliştirerek korona aşısının bulunmasına öncülük eden bilim insanları Katalin Kariko ve Drew Weissman, 2023 Nobel Tıp Ödülü'nü aldı.

2023 Nobel Tıp Ödülü, mRNA temelli korona aşısının geliştirilmesine öncülük eden iki bilim insanına verildi. Ödülün sahipleri, 68 yaşındaki Macar bilim insanı Katalin Kariko ve 64 yaşındaki Amerikalı bilim insanı Drew Weissman oldu.

Almanya merkezli BioNTech firmasının kıdemli başkan yardımcısı olan Kariko, BioNTech-Pfizer işbirliğiyle geliştirilen korona aşısının temelinde yatan mRNA teknolojisini Weissman ile birlikte geliştirmesiyle büyük bir başarıya imza atmıştır.

Nobel Tıp Ödülleri, 1901'den bu yana birkaç yıl hariç düzenli olarak verildi. Bu istisnaların büyük çoğunluğu Birinci ve İkinci Dünya Savaşları sırasında gerçekleşti. Korona salgını nedeniyle 2020 ve 2021'de de ödül törenleri yapılamamıştı.

Geri Dön 03 Ekim 2023 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN