Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
17 Haziran 2024 Pazartesi

Ekonomi büyüyecek ama bütçe açığı da artacak

Belçika ekonomisi, 2029'a kadar yıllık yüzde 1,4 oranında istikrarlı bir büyüme gösterecek, ancak bütçe açığıyla mücadele edecek.

Federal Planlama Bürosu'nun (FPB) yayımladığı rapora göre, Belçika'nın Gayri Safi Yurtiçi Hasılası (GSYH) 2025-2029 yılları arasında yüzde 1,3 ile yüzde 1,4 arasında büyüyecek. Büyümenin büyük ölçüde özel tüketimden kaynaklanması, ancak iş yatırımlarının da yavaşlaması bekleniyor.

Ülkenin kamu açığı ise büyümeye devam ediyor. FPB, bu yıl yüzde 4,5 olan kamu açığının 2029'da yüzde 5,8'e ulaşacağını öngörüyor. Emeklilik ve sağlık harcamalarındaki artış ile ulusal borca uygulanan yüksek faiz oranları bu artışın başlıca nedenleri. Ulusal borcun, 2024'te GSYH'nin yüzde 106'sından 2029'da yüzde 117'sine çıkması bekleniyor.

Belçika Ulusal Bankası'nın raporuna göre, federal hükûmetin bütçe dengesi önümüzdeki iki yıl içinde önemli ölçüde kötüleşecek. FPB, emeklilik harcamalarının yüzde 2,7 oranında, sağlık harcamalarının ise yüzde 3,2 oranında artacağını belirtti. Ayrıca, hastalık ve maluliyet yardımlarının da yüzde 2,3 oranında artması bekleniyor.

Enflasyonun yüzde 3'ü aştığı belirtilen raporda, yıl sonunda yüzde 2'ye düşeceği ve 2025-2029 yılları arasında yüzde 1,8'de sabitleneceği öngörülüyor. FPB, 2026-2029 yılları arasında insanların harcanabilir gelirlerinin yüzde 1,4, sosyal yardımların reel değerinin ise yüzde 2 oranında artacağını tahmin ediyor. Ancak, hanehalkı gelir vergilerinin reel olarak her yıl yüzde 2,1 artması bekleniyor.

Geri Dön 17 Haziran 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN