Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
18 Haziran 2024 Salı

HPV aşısı 30 yaşına kadar ücretsiz olacak

Avusturya'da hükûmet, eyaletler ve sağlık sigortası şirketleri, mart ayında yaptıkları anlaşma ile HPV aşısının 30 yaşına kadar ücretsiz olmasını kararlaştırdı. 

HPV aşısı 30 yaşına kadar ücretsiz olacak

Viyana Belediyesi, 1 Temmuz'dan itibaren 30 yaş ve altındaki herkesin ücretsiz HPV aşısı olabileceğini duyurdu. Ücretsiz aşı randevusu, www.impfservice.wien adresi üzerinden veya 1450 numaralı sağlık yardım hattından alınabilir. Aşılar, Town Town aşı merkezinde yapılacak.

Şubat 2023'ten bu yana, Avusturya'da 9-21 yaş arasındaki çocuklar için HPV aşısı ücretsizdi. Avusturya Sağlık Sigortaları Birliği, aşının rahim ağzı kanserini yüzde 90 oranında azalttığını ve yılda en az 180 ölümcül vakanın önlenebileceğini açıkladı. Ülkede her yıl 400 ila 500 kadına rahim ağzı kanseri teşhisi konuluyor.

HPV nedir?

Human Papilloma Virüsü (HPV), cilt ve mukozal yüzeylerde enfeksiyona neden olan bir virüs. HPV, genital bölgede, ağızda ve boğazda siğillere ve bazı kanser türlerine yol açabilir. Rahim ağzı kanseri, HPV'nin en ciddi sonuçlarından biri. HPV, genellikle cinsel temas yoluyla yayılıyor ve oldukça yaygın.

Risk grubunda olanlar

HPV enfeksiyonu, cinsel olarak aktif herkes için risk oluşturur. Özellikle, çok sayıda cinsel partneri olan kişiler, bağışıklık sistemi zayıf olanlar ve sigara içenler daha yüksek risk altında. Kadınlar, rahim ağzı kanseri riski nedeniyle özel bir dikkat gerektirir.

HPV aşısının önemi

HPV aşısı, virüsün neden olduğu enfeksiyonları ve bunlara bağlı gelişebilecek kanser türlerini önlemek için geliştirilmiştir.

Rahim ağzı kanserini önler: Aşı, rahim ağzı kanseri riskini yüzde 90 oranında azaltır.

Diğer kanser rürlerini azaltır: Aşı, anüs, penis, vajina, vulva ve boğaz kanserlerini de önleyebilir.

Genital siğilleri önler: HPV'nin neden olduğu genital siğillere karşı da koruma sağlar.

Toplum sağlığını korur: Yaygın aşılama, HPV enfeksiyonlarının toplumda yayılmasını engelleyerek toplumsal bağışıklık oluşturur.

Geri Dön 18 Haziran 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN