Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
19 Haziran 2024 Çarşamba

Gençlere 150 avro 'medya bonusu' teklifi

Avusturya'da, gençlerin haber okuma alışkanlığını artırmak ve yalan haberle mücadele etmek için 'medya bonusu' verilmesi önerildi.

Avusturya Sosyal Demokrat Parti (SPÖ), gençlerin haber okuma alışkanlığını artırmak ve yalan haberlerle mücadele etmek amacıyla gençlere medya bonusu verilmesini önerdi. SPÖ'nün planına göre, 16-30 yaş arasındaki Avusturyalı gençlere yıllık 150 avro medya ikramiyesi sağlanacak.

SPÖ lideri Andreas Babler, geleneksel medyanın okuyucu kitlesinin azaldığına ve ekonomik baskının arttığına dikkat çekerek, "Basın özgürlüğüne ve demokrasiye sahip çıkmalıyız" dedi. Babler, 1,5 milyondan fazla gencin yararlanabileceği projenin maliyetinin 120 milyon avroya ulaşabileceğini ve bu bütçenin dijital vergi fonlarından finanse edilebileceğini belirtti.

SPÖ medya uzmanı Muna Düzdar, sosyal medyanın gençler için ana bilgi kaynağı hâline geldiğini vurguladı ve "Yapay zeka sahte haberlerin yayılmasını kolaylaştırıyor" ifadelerini kullandı.

Geri Dön 19 Haziran 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN