Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya Başbakanı: Asgari ücret 15€ olacak - 14 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
20 Nisan 2024 Cumartesi

FPÖ: Kamu yayıncılığı vergisi kaldırılsın

Avusturya'da FPÖ, kamu yayıncılığı vergisinin kaldırılması talebiyle Meclis'e önerge sundu. İktidardaki ÖVP ise buna karşı çıktı.

FPÖ: Kamu yayıncılığı vergisi kaldırılsın

Avusturya'da kamu yayıncılığı vergisinin kaldırılması konusu, siyasi arenada tartışmalara neden oldu. Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ), Ulusal Meclis'e acil bir önerge sunarak, bu verginin tamamen kaldırılmasını teklif etti.

FPÖ tarafından sunulan önergede, kamu kurumlarında yöneticilere ödenen yüksek maaşlar eleştirildi. Parti, bu yüksek maaşların finansmanında kullanılan kamu yayıncılığı vergisinin, Avusturya halkı üzerinde büyük bir mali yük oluşturduğunu savundu.

ÖVP: Uygulanması mümkün değil

Öneriye karşı çıkan iktidardaki Avusturya Halk Partisi (ÖVP), medya özgürlüğünü gerekçe göstererek, önergenin uygulanmasının mümkün olmadığını açıkladı. Ayrıca, sosyal demokrat partiler de öneriye kesin bir şekilde karşı çıktılar.

Halk verginin kaldırılmasını istiyor

1 Ocak 2024 itibarıyla radyo-televizyon vergisi, 22 avrodan 15,3 avroya düşürülmüş olmasına rağmen, eyaletler bu ücrete ek olarak farklı miktarlarda vergiler eklemeye devam ediyor. Bu durum, devlet televizyonu ORF'nin yıllık vergi gelirinin 710 milyon avroya ulaşmasını bekleniyor.

Ancak, Avusturya halkının büyük bir kısmı bu verginin tamamen kaldırılmasını destekliyor. Bu konuda bir referandum yapılması talebiyle 160 bin imza toplandı. Avusturya'da, herhangi bir konuda 100 binin üzerinde imza toplanması durumunda, konu referanduma taşınabiliyor.

Geri Dön 20 Nisan 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN