Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da saldırı uyarısı - 10 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
10 Nisan 2024 Çarşamba

Aynı erkekten 12 kez boşandı

Avusturya’da bir kadın aynı erkekten tam 12 kez boşanarak ülke tarihine geçti.

Steiermark eyaletinde yaşayan kadın, 1981 yılında eşinin ölümünden sonra dul maaşı alarak geçimini sağlıyordu. Ancak ikinci evliliğinde henüz tespit edilemeyen bir nedenle 12 kez boşanarak yeniden aynı adamla evlendiği belirlendi.

Her boşanmanın, eşinin uzun yol şoförlüğü yapması nedeniyle sefere gittiği dönemlerde olduğu ortaya çıktı. 2019 yılındaki son boşanmaya kadar, emeklilik sigortası, kadına düzenli olarak dul maaşı ve kıdem tazminatı ödüyordu. Ancak geçtiğimiz yıl evliliğin yeniden sona ermesinin ardından emeklilik kurumu, boşanma yasasının kötüye kullanıldığını gerekçe göstererek, emekli maaşı vermeyi reddetti.

Kadın bu kez hakkını aramak için mahkemeye başvurdu. Ancak mahkeme davayı reddederek, hukukun kötüye kullanıldığını bildirdi. Dava, bir üst kurum olan Yargıtay’a taşında. Ancak Yargıtay’da kararın doğru olduğuna hükmederek, kadının haksız olduğunu bildirdi.

Geri Dön 10 Nisan 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN