Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da saldırı uyarısı - 10 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
17 Mart 2024 Pazar

Avusturya'da bu hafta neler yaşandı?

Avusturya'nın gündeminde bu hafta; Salzburg seçimlerindeki hata, çocuk kaçırma vakaları ve eğitimde kontenjan krizi vardı. İşte yaşananlar...

Avusturya'da bu hafta neler yaşandı?

Avusturya’nın Strasshof an der Nordbahn kasabasında, iki kapalı tesiste esrar üretimi yaptığı tespit edilen bir çete çökertildi. Avusturya polisi, tesislere yapılan baskında, 45 kilo kenevirin ele geçirildiği bildirildi. Dört kişilik çetenin üç üyesinin yakalandığı birinin ise kaçtığı açıklandı.

Viyana’da kontenjan krizine çözüm: Konteyner sınıflar

Başkent Viyana'da okulların kontenjan sorunu yaşamasının ardından, okullara konteyner sınıflar kurulmasına karar verildi. Bu mobil sınıflar, ek kontenjandan okula kayıt olan öğrencilere eğitim vermek amacıyla kullanılacak ve içlerinde 9 derslik, tuvalet, vestiyer gibi alanlar yer alacak. Ancak, bu plan ebeveynler tarafından eleştiriliyor. Konteyner sınıflar nedeniyle çocukların spor ve oyun alanlarının daralacağı belirtiliyor.

Salzburg seçimlerinde oylar yanlış yere yazıldı

Salzburg kentinde, geçtiğimiz pazar günü düzenlenen yerel seçimlerde oyların yanlış yazıldığı ortaya çıktı. Yeni seçilen belediye başkanı SPÖ'lü Martin Dietrich'in APA'ya verdiği demece göre; oylar doğru sayıldı ancak SPÖ'nün oyları FPÖ'ye, FPÖ'nün oyları ise SPÖ'ye yazıldı. Dietrich, sandıklar kapandıktan ve oylar belirlendikten sonra sonuca itiraz ettiklerini ifade ederken; FPÖ de oyların yeniden sayılmasını talep etti.

Polis çocuk kaçırma tehdidine karşı alarmda

Niederösterreich eyaletinde, son zamanlarda çocukları hedef alan kaçırma girişimleri, polisi harekete geçirdi. En son Melk bölgesindeki Schönbühel'de bir olay yaşandı. Bir annenin Facebook üzerinden yaptığı paylaşıma göre, kızı beyaz bir panelvan içinden bir adam tarafından durduruldu ve adam çocuğu, şekerleme ve yavru kedilerle arabaya çekmeye çalıştı. Olay, Niederösterreich Polisi tarafından doğrulanıp, ilgili şikayet kaydedildi.

Polis, ailelere çocukların güvenliği ile ilgili önemli tavsiyelerde bulundu. Çocukların isimlerinin dışarıdan görülebilecek şekilde kıyafet veya okul çantalarına yazılmaması, yabancılarla araçlara binmemeleri, araçlarla güvenli bir mesafe korumaları, yabancılara resmi bir hitap tarzı kullanmaları gibi önlemler önerildi. 

Kadın yolcusuna tecavüz eden Bolt şoförü yakalandı

Viyana'da, aralık ayında kadın yolcusuna tecavüz eden Bolt şoförü yakalanarak cezaevine gönderildi. Avusturya polisi, perşembe günü yaptığı açıklamayla, Viyana'da bir kadının 13 Aralık 2023'te, Bolt uygulaması üzerinden çağırdığı taksinin şoförü tarafından tecavüze uğradığını duyurdu.

Ev sahibi olmak isteyenlere müjde

Avusturya federal hükûmetinin konut edinimi sürecindeki mali yükleri hafifletme amacıyla getirdiği yeni düzenleme, Parlamento'nun Finans Komitesi tarafından onaylandı. Bu düzenlemeyle, 500 bin avroya kadar olan gayrimenkul alımlarında tapu ve ipotek tescil ücretlerinin kaldırılması kararlaştırıldı. Alınan bu karar, özellikle genç insanlar ve aileler için önemli bir mali rahatlama sağlayacak bir adım olarak görülüyor.

Geri Dön 17 Mart 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN