Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya Başbakanı: Asgari ücret 15€ olacak - 14 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
03 Mart 2024 Pazar

Avusturya'da bu hafta neler yaşandı?

Avusturya'nın gündeminde bu hafta; kadın cinayetleri, okullarda norovirüs alarmı ve havayollarındaki grev vardı. İşte yaşananlar...

Avusturya'da bu hafta neler yaşandı?

Avusturya’da öğretmen sendikaları, okullarda cep telefonu yasağı getirilmesini talep etti. Ancak Federal Eğitim Bakanlığı genel bir yasağa mesafeli olduğunu duyurdu. Steiermark Eyaleti’nde okullarda dersler sırasında bir yasak uygulanması gündeme gelirken, diğer federal eyaletler genel bir yasağa karşı çıkıyor. 

Barınma krizine çözüm aranıyor

Federal hükûmet, konut projelerini desteklemek için 1 milyar avro fon ayrıldığını duyurdu. Bu kapsamda 20 bin yeni konut inşasının yapılması planlanırken, mevcut 5 bin konutun da yenileneceği bildirildi. Söz konusu proje ile barınma sorunlarına bir çözüm arandığı ifade edildi. Hükûmet, ilk kez ev sahibi olacak ailelere de tapu kaydı ücretlerinde indirimler sağlanacağını duyurdu.

Hız sınırı aşanların araçlarına el konulacak ve satılacak

Avusturya’da 1 Mart itibarıyla yeni bir trafik düzenlemesi yürürlüğe girdi. Buna göre, şehir içi hız sınırını saatte 70 kilometre, şehir dışı hız sınırını da saatte 80 kilometre aşan sürücülerin araçlarına el konulup satışa çıkarılabilecek.

Özel tim okula operasyon düzenledi, silahlar oyuncak çıktı

Graz kentinde bir okula operasyon düzenlendi. Okulun önünde silahlı gençlerin olduğu ihbarını alan Graz polisi, Kobra isimli özel bir timle okula gelerek bölgeyi kordon altına aldı. Okul yönetimi ve öğrencilere sınıflarında kalmaları gerektiği duyuruldu. Operasyonda, ihbar edilen iki çocuğun elindeki silahların oyuncak olduğu tespit edildi. Çocuklar silahları süpermarketten aldıklarını, sadece oyun oynadıklarını belirttiler.

Kadın cinayetlerine karşı Haykırış Günü

Avusturya’da önceki cuma günü, bir günde beş kadın cinayeti işlenmişti. Kadın dernekleri artan kadın cinayetlerine dikkat çekmek için geçtiğimiz cuma günü 'Haykırış Günü' düzenledi. Avusturya’da şiddete karşı etkili ve sürdürülebilir önlemlerin hayata geçirilmesi gerektiği vurgulandı. Konuya ilişkin 250 milyon avro ve 3 binden fazla tam zamanlı kadın istihdamı çağrısında bulunuldu.

Okullarda norovirüs alarmı

Salzburg’daki okullarda norovirüs alarmı verildi. Parsch bölgesinde bir ilkokulda, virüsün yayılması nedeniyle en az 45 kişinin hastalandığı duyuruldu. Sağlık dairesi, hastalarla temasın kısıtlanmasını ve okulların dezenfekte edilmesi gerektiğini bildirdi. Söz konusu virüse karşı aşının olmadığı belirtilirken, hijyen kurallarına uyulması ve ellerin sık sık yıkanması tavsiye edildi. Hastalık şiddetli ishal ve kusmayla birlikte başlıyor. Sıklıkla karın, baş ağrısı ve ateş de görülüyor.

Avusturya Havayolları’nda en az 112 uçuş iptal

Avusturya Havayolları’nda cuma günü, 302 uçuştan en az 112’si iptal edildi. Uçuşların, sendikaya bağlı çalışanların toplantıları nedeniyle durdurulduğu bildirildi. Havayolu emekçilerinin sekiz turluk görüşmelerin ardından maaş anlaşması sağlayamadığına da dikkat çekildi. Grevlerden en az 12 bin yolcunun etkilendiği belirtilirken, gerekli bilgilendirme ve yeni rezervasyonların yapıldığı açıklandı. 

Geri Dön 03 Mart 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN