Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
02 Mayıs 2024 Perşembe

Yeşil Gençlik dönerde tavan fiyat istiyor

Yeşiller Partisi'nin gençlik örgütü Yeşil Gençlik, son dönemde ciddi biçimde artan döner fiyatlarına tavan fiyat getirilmesi çağrısında bulundu.

Yeşil Gençlik dönerde tavan fiyat istiyor

Almanya'da döner fiyatları, 2023 yazından itibaren önemli ölçüde artış gösterdi. Bu durum, Yeşiller Partisi'nin gençlik kolu olan Yeşil Gençlik tarafından eleştirildi ve döner fiyatlarına bir tavan fiyat getirilmesi çağrısında bulunuldu. Yeşil Gençlik Sözcüsü Katharina Stolla, yüksek gıda fiyatlarına karşı çıkarak, bazı insanların lüks içinde yaşarken diğerlerinin yeterli yemek bile bulamamasına artık tolerans gösterilmemesi gerektiğini belirtti.

2023 yılında Frankfurt'ta 7,12 avro olan dönerin fiyatı, bu yıl yüzde 13'lük bir artışla ortalama 8,18 avroya yükseldi. Almanya genelinde en pahalı döner 8,83 avro ile Kiel'de satılırken, en ucuz döner ise Düsseldorf, Dresden ve Essen'de 7,10 avro ve 7,13 avro fiyatlarla bulunabiliyor.

Artık ucuz döner yok

Döner üreticileri, artan enerji, hammadde ve personel maliyetleri nedeniyle dönerin artık eskisi gibi ucuz sunulamayacağını ifade ediyor. Hamburg'daki bir döner üreticisi Ertan Celik, iki yıl önce dönerin maliyetinin sadece 5 avro olduğunu, ancak enflasyon ve enerji krizi nedeniyle fiyatların arttığını ve döneri ucuzlatmanın iflasa yol açabileceğini belirtti. Celik, dönerde tavan fiyatın ancak devlet finansmanı veya sübvansiyonları ile mümkün olabileceğini söyledi.

Scholz: Tavan fiyat olmayacak

Başbakan Olaf Scholz ise, kendisine Instagram üzerinden yöneltilen bir soruya "Tavan fiyat olmayacak" şeklinde yanıt vererek, döner fiyatlarına bir sınırlama getirilmeyeceğini belirtti.

Geri Dön 02 Mayıs 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN