Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
16 Kasım 2023 Perşembe

Yabancılar iki kat daha fazla polis kontrolüne takılıyor

Almanya'da yapılan bir araştırma, ten rengi ve başörtüsü gibi faktörlere bağlı olarak 'yabancı kökenli algılanan' kişilerin, polis kontrollerine daha fazla maruz kaldığını ortaya koydu.

Yabancılar iki kat daha fazla polis kontrolüne takılıyor

Uyum ve Göç Bilirkişi Konseyinin (SVR) yaptığı araştırmaya göre, 'yabancı kökenli' olarak algılananlar, kamusal alanlarda diğer kişilere göre 2 kat daha fazla polis kontrolüne takılıyor.

Araştırmaya göre, Kasım 2021-Temmuz 2022 döneminde 15 yaş üstündeki 15 bin 5 kişiyle yapılan anket sonucuna göre, yabancı kökenli kişilerin polis kontrollerine takılma oranı yüzde 8,3 iken, beyaz tenli ve yerli olduğu izlenimi verenler için bu oran yüzde 4,4 olarak belirlendi.

Dış görünüşün yanı sıra cinsiyet ve yaş, polis kontrollerinde belirleyici unsur oldu. En fazla polis kontrolüyle karşılaşan kişiler, 15-34 yaş aralığındaki 'yabancı görünümlü erkekler' olarak belirlendi.

Etnik Fişleme tartışması

Araştırmanın yazarlarından Maximilian Müller, araştırma sonuçlarının, ırksal özelliklere göre fişleme anlamına gelen ve Batı ülkelerindeki polis uygulamalarıyla ilgili yıllardır tartışmalara yol açan 'Racial Profiling' (Etnik Fişleme) olgusunun Almanya'da da olduğunu gösterdiğini kaydetti.

SVR Araştırma Direktörü Dr. Jan Schneider, "Davranıştan bağımsız olarak, sadece dış görünüme ve ırka dayalı fişlemenin çok ciddi sonuçları olabilir. Bu hem kontrole tabi tutulanlar için hem de polisin eylemlerinin meşruiyeti ve kabul görürlüğü açısından önemli. Bu nedenle Federal Polis Kanunu’ndaki yeni düzenlemeler çerçevesinde kontrol protokolünün uygulamaya geçirilmesi planını memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

Yasal düzenleme uyarınca polis tarafından sebepsiz yere kontrol edildiğini düşünen kişiler, polis memurlarından kontrol protokolü talep edebilecek. Belgede kontrolün gerçekleştiği yer, zaman ve kontrol nedeni bildirilecek. Koalisyon hükûmetinin üzerinde anlaştığı düzenlemeyse, henüz kabinenin gündemine gelmedi.

Şu ana kadar bu uygulama sadece Bremen eyaletinde mevcut. Polis Sendikası (GdP), kontrol protokolünün gereksiz olduğunu ve bunun polislere ciddi idari yük getireceğini düşünüyor.

Federal hükûmetin Irkçılıkla Mücadele Komiseri Reem Alabalil-Radovan (SPD), polisle yaşana bu deneyimlerin güven kaybına yol açtığını söyledi. Alabalil-Radovan, yakında kabine tarafından kabul edilmesi beklenen yeni Federal Polis Kanunu’nu için kampanya yürütüyor.

Geri Dön 16 Kasım 2023 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN