Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
09 Kasım 2023 Perşembe

Türk isimlilere daha zor randevu

Almanya'da yapılan son araştırma, kurumsal ırkçılığı gözler önüne serdi. Rapora göre; en çok siyahlar ve Müslümanlar ayrımcılığa uğruyor ve Türk ismi taşıyanlar hastanelerden daha zor randevu alıyor.

Türk isimlilere daha zor randevu

Almanya'da Uyum ve Göç Araştırmaları Merkezinin (DeZIM) hazırladığı rapor, ülkede çok sayıda insanın ayrımcılığa veya ırkçılığa maruz kaldığını ortaya koydu. Rapora göre, Almanya'da yaşayanların yaklaşık yüzde 30'u, son bir yıl içinde ayrımcılığa veya ırkçılığa maruz kaldıklarını belirtti.

En çok ırkçılığa uğrayanlar siyahlar ve Müslümanlar

Bu oran, siyahlar ve Müslümanlar arasında daha yüksek. Siyahi erkeklerin yüzde 54,8'i, Müslüman erkeklerin de yüzde 41,2'si ayrımcılık ve ırkçılıkla karşılaştıklarını belirtirken, bu oran siyahi kadınlarda yüzde 38,1, Müslüman kadınlarda yüzde 29,7 oldu. Raporda, ayrımcılığın en yaygın görüldüğü alanlar olarak özel hayat, devlet daireleri ve sağlık kurumları gösterildi.

DeZIM direktörü Naika Foroutan, siyahi erkeklerin yüzde 41'i ile Müslüman erkeklerin yüzde 39'unun polis tarafında ırkçı ayrımcılığa maruz kaldığını aktardı.

Özel hayatta, ayrımcılık genellikle ten rengi, inanç veya köken gibi nedenlerle gerçekleşiyor. Devlet dairelerinde ise ayrımcılık daha çok bürokratik işlemler sırasında yaşanıyor. Sağlık alanında ise doktorlar ve diğer sağlık personeli tarafından ayrımcılıka uğrayanlar arasında siyahlar, Müslümanlar ve Asyalılar öne çıkıyor.

Raporun yazarlarından Frank Kalter, ayrımcılığın Almanya'da önemli bir sorun olduğunu belirterek, "Bu rapor, ayrımcılığın Almanya'da çok çeşitli şekillerde ve alanlarda yaşandığını gösteriyor. Bu durum, herkesin eşit muamele görmesi gerektiğine inanan bir demokrasi için kabul edilemez" dedi.

Kalter, ayrımcılık ve ırkçılığın, mağdurlarda korku, kaygı ve depresyon gibi olumsuz duygulara yol açtığını da vurguladı.

DeZIM'in diğer direktörü Naika Foroutan ise, "Demokrasilerde devlet dairelerinde ve kurumlarında herkese eşit davranılmaması gibi bir durumun söz konusu olmaması gerekir. Ancak, raporumuz, Almanya'da bunun olmadığını gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Türkler daha zor randevu alıyor

Müslüman kadınların yüzde 68’i, siyahi kadınların yüzde 67’si doktorlar veya diğer sağlık personeli tarafından başkalarına kıyasla kendilerine "daha adaletsiz veya daha kötü" davranıldığını söylerken, Müslüman kadınların yüzde 35’i, siyahi kadınların yüzde 39'u ve Asyalı kadınların yüzde 29’u bu durumu düzenli yaşadıklarını aktardı.

Özellikle Türkiye ve Nijerya’da yaygın olan isimleri taşıyanlar, doktorlarda ve psikologlarda randevu alırken ayrımcılığa uğradıklarını ve Alman ismi taşıyanlara kıyasla randevu taleplerine daha az olumlu cevap aldıklarını dile getirdi.

Geri Dön 09 Kasım 2023 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN