Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
29 Nisan 2024 Pazartesi

Şirketlerin 'siber saldırı' endişesi

Almanya merkezli bir sigorta şirketi tarafından yapılan uluslararası bir ankete göre, şirket yöneticileri siber saldırılara karşı ciddi endişeler taşıyor.

Munich Re adlı şirketin 15 ülkede yaptığı araştırmada, 7 bin 500 yönetici ve çalışanın görüşlerine başvuruldu. Ankete katılanların yüzde 72'si siber saldırılardan "endişeli ya da çok endişeli" olduklarını belirtti. Yöneticilerin yaklaşık yüzde 40'ı üst düzey pozisyonlarda bulunuyor.

Şirketlerin yarısından fazlası zaten siber saldırıya maruz kalmış

Ankete göre, katılımcıların yarısından fazlası şirketlerinin zaten bir siber saldırıya maruz kaldığını ifade etti. En yaygın saldırı türleri arasında veri hırsızlığı, çevrimiçi dolandırıcılık ve şantaj yer alıyor. Ülkeler arasında endişe seviyeleri farklılık gösterirken, İsveç'te bu oran yüzde 35 iken, İspanya'da yüzde 90'a kadar çıkıyor. Almanya'da ise şirketlerin yüzde 65'i siber saldırılardan endişe duyduğunu belirtiyor.

Almanya ve Çin'de büyük endişe

Ankete katılanların büyük çoğunluğu, yani yüzde 87'si, kendi şirketlerinin siber saldırılara karşı yeterince korunmadığını düşünüyor. Almanya ve Çin'de bu endişe yüzde 95 gibi oldukça yüksek bir seviyede. Munich Re, siber güvenlik sigortalarının gelecekte büyüyeceğini ve 2023'te 14 milyar dolar olan küresel prim gelirlerinin 2029'da 29 milyar dolara ulaşacağını tahmin ediyor. Ancak bazı şirketlerin yüksek maliyetler nedeniyle siber güvenlik hizmetlerinden yararlanmadığı da raporda yer alıyor.

Geri Dön 29 Nisan 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN