Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yılın en sıcak günü - 26 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
27 Eylül 2023 Çarşamba

Polis Sendikası sınır kontrollerine karşı

İçişleri Bakanı Faeser, mülteci kotasını reddederek sınır kontrollerini artırmak istemişti. Polis Sendikası ise bunun çözüm olmayacağı kanaatinde.

Almanya Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, muhalefetin öne sürdüğü 'mülteciler için üst sınır getirilmesi' teklifini reddederek, Polonya ve Çekya sınırlarında geçici sabit sınır kontrolleri uygulanacağını açıkladı. Ancak bu karar, Alman Polis Sendikası (GdP) tarafından eleştirildi. Sendika, sınır kontrollerinin sorunu çözmeyeceğini ve yasa dışı göçün sınır kontrolleri ile engellenemeyeceğini belirtti. GdP, özellikle Bavyera'da uygulanan sabit sınır kontrollerine karşı çıkıyor.

GdP Başkan Yardımcısı Erika Krause-Schöne, sıkı sınır kontrollerinin büyük personel ve kaynak gerektireceğini ve bu kontrollerin ticaret ve iş seyahatlerini olumsuz etkileyeceğini söyledi. Ayrıca, bu tür sınır kontrollerinin göçmen sayısını sınırlamada etkili olmadığını vurguladı.

"Frontex'i güçlendirin" önerisi

Krause-Schöne, sorunun çözümü için Avrupa sınır koruma kurumu Frontex'in güçlendirilmesi ve AB düzeyinde ön eleme süreçlerinin geliştirilmesi gerektiğini savundu.

Mültecilerin masraflarının finansmanı da bir tartışma konusu haline geldi. Federal hükûmet, eyaletlere mülteci maliyetlerine yönelik yardımları azaltma planları yaparken, bu karar eyaletler tarafından kabul edilemez olarak değerlendirildi.

Koalisyonda göç çatlağı

Hükûmet içinde göç politikası konusunda da anlaşmazlık devam ediyor. Yeşiller Partisi, sınır kontrolleri ve sığınmacılara ayni yardımların dağıtılmasını eleştiriyor ve bu yaklaşımın mantıklı olmadığını savunuyor. Ancak bu konudaki görüşler koalisyon ortağı FDP tarafından da sert bir şekilde eleştiriliyor.

Uzmanlar, Almanya'nın göçü kontrol etmek için daha sert tedbirler alması gerektiğini söylüyor. Sığınma hakkının sınırlarının belirlenmesi ve güvenli menşe ülkelerin belirlenmesi gibi kararların alınması gerektiğini vurguluyorlar. Ayrıca, göç politikasında pragmatizmin ve insanlık değerlerinin bir araya getirilmesi gerektiği ifade ediliyor.

Geri Dön 27 Eylül 2023 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN