Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
22 Temmuz 2024 Pazartesi

Pistorius daha fazla bütçe istiyor

SPD'li Federal Savunma Bakanı Boris Pistorius, güvenlik için daha fazla bütçe talep etti. Kabine, savunma bütçesinin 1,25 milyar avro artmasını onayladı, ancak Pistorius bunu yetersiz buldu.

Bakan Pistorius, hükûmetin mali politikasını eleştirerek Bundeswehr'in bütçesinin artırılması gerektiğini savundu. "Güvenliğimizi nasıl sağlayacağımızı yeniden gözden geçirmeliyiz" diyen Pistorius, mevcut bütçe artışının yeterli olmadığını vurguladı.

Savunma Bakanı, tehditlerin gerçek olduğunu ve Almanya'nın güvenliği için doğru kararların alınması gerektiğini savundu. FDP'li Maliye Bakanı Christian Lindner'in mali politikanın normale döndüğü görüşüne katılmadığını, özellikle askeri gereksinimler ve Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı bağlamında bu görüşe karşı çıktığını ifade etti.

Pistorius, "Zamanın ruhuna uygun mücadele edeceğim" diyerek, Bundeswehr'in ihtiyaç duyduğu bütçeyi alması gerektiğini söyledi. Başbakan Olaf Scholz'un Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından duyurduğu 100 milyar avroluk özel fonun önemini vurguladı.

Bundestag, 2025 bütçe taslağını eylül ayında görüşecek ve Pistorius, bu süreçte daha fazla bütçe talep etmeyi planlıyor. Almanya'nın, ABD başkanlık seçimleri sonuçlarından bağımsız olarak Avrupa'da daha büyük bir siyasi rol üstlenmesi gerektiğini belirtti. Donald Trump'ın tekrar ABD Başkanı olması durumunda NATO içindeki dengelerin değişebileceğini ve Almanya'nın daha fazla sorumluluk alması gerekeceğini öngördü.

Geri Dön 22 Temmuz 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN