Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
29 Nisan 2024 Pazartesi

Otizmli kayıp çocuğu bulmak için 1,5 kilometrelik insan zinciri

Aşağı Saksonya'da geçtiğimiz hafta kaybolan 6 yaşındaki otizmli çocuğu bulmak için 1,5 kilometrelik insan zinciri oluşturuldu. Çocuğun dikkatini çekmek adına; ışıklar yansıtıldı, şarkılar çalındı, gökyüzüne balonlar bırakıldı.

Otizmli kayıp çocuğu bulmak için 1,5 kilometrelik insan zinciri

Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti'nde, Bremervörde-Elm bölgesinde pazartesi günü kaybolan 6 yaşındaki Arian'ı bulmak için polis, itfaiye, askerler ve gönüllülerden oluşan büyük bir arama ekibi seferber oldu. Eyaletteki en geniş çaplı arama operasyonlarından biri olarak nitelendirilen bu çalışmada, 800'den fazla profesyonel ve yüzlerce gönüllü, çocuğun son görüldüğü yerde yoğun bir arama faaliyeti yürütüyor.

1,5 kilometrelik insan zinciri

Polis sözcüsüne göre, arama ekipleri 1,5 kilometrelik insan zinciri oluşturarak bölgeyi tarıyor. Arian, havadan dronlar, Oste nehrinde botlar, dalgıçlar ve arama köpekleri ile aranıyor. Cumartesi günü arama çalışmaları özellikle Oste nehrinde yoğunlaştı. Nehirde dalgıçlar tarafından yapılan aramalara ek olarak, su altı sonar cihazları kullanılarak ses dalgalarıyla da arama gerçekleştirildi.

Işıklar yansıtıldı, şarkılar çalındı, gökyüzüne balonlar bırakıldı

Otizmli olan ve kendini ifade etmekte zorlanan Arian, Pazartesi günü evden ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamadı. Arama sırasında çocuğun çağrılara tepki vermeme ihtimâli olduğu ve bu durumun arama çalışmalarını güçleştirdiği ifade ediliyor. Arian'ın dikkatini çekmek için cuma akşamı arama bölgesinde ışıklar yansıtıldı, yüksek sesle çocuk şarkıları çalındı, gökyüzüne balonlar bırakıldı ve şekerlemeler dağıtıldı. Bu yöntemler, kayıp çocuğun dikkatini çekip, onu güvenli bir şekilde bulmayı amaçlıyor.

Geri Dön 29 Nisan 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN