Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
01 Mayıs 2024 Çarşamba

Milyonlarca kişi saatte 14 avrodan az kazanıyor

Almanya'da milyonlarca emekçi, saatte 14 avrodan düşük ücretle çalışıyor. Sendikalar, asgari ücretin saatte 15 avroya çıkarılması talebinde bulundu.

Almanya'da Birleşik Hizmet İşleri Sendikası (Ver.di) ve Yeşiller Partisi, Avrupa Birliği (AB) direktiflerini referans göstererek, asgari saat ücretinin 15 avroya yükseltilmesi çağrısında bulundu.

Ver.di Başkanı Frank Werneke, bir demeçte, federal seçimlerde yarışacak tüm partilere, kampanyalarında saatlik 15 avro asgari ücreti desteklediklerini açıkça ifade etmeleri çağrısında bulundu. Werneke, AB direktiflerine göre asgari ücretin, ortalama gelirin yüzde 60'ına denk gelmesi gerektiğini belirtti. Bu oranın şu anda 14 avro civarında olduğunu ve ortalama ücretlerin artmasıyla 2026 yılında saat başına 15 avroya ulaşılmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Yeşiller Partisi Başkanı Katharina Dröge ise, "Tam zamanlı çalışanların geçinebileceği bir asgari ücret istiyoruz," diyerek, asgari ücretin alt sınırının AB'nin önerdiği gibi ortalama ücretin yüzde 60'ı olmasını önerdi. Dröge, bu düzenlemenin 2024'te asgari ücretin 14 avronun üzerine, 2025'te ise 15 avronun hemen altına çıkmasını sağlayacağını ifade etti.

Ne olmuştu?

Asgari Ücreti Belirleme Komisyonu, daha önce asgari ücretin Ocak 2025'te mevcut 12,41 avrodan 12,82 avroya çıkarılmasına karar vermişti. SPD ve Sol Parti de asgari ücretin artırılması yönünde çağrılarda bulunmuştu. SPD Genel Başkan Yardımcısı Serpil Midyatlı, geçtiğimiz Eylül ayında saatlik ücretin 12 avrodan 15 avroya çıkarılması teklifini sunmuş ve bu artışın insanlara daha iyi gelir fırsatları sunacağını, yaşlılıkta yoksulluktan koruyacağını belirtmişti.

En çok gastronomi ve perakende çalışanları etkileniyor

Federal Çalışma Bakanlığı'na göre, Almanya'da 8,4 milyon çalışan saatte 14 avronun altında ücret alıyor. Bu durumdan en çok gastronomi ve perakende sektörü çalışanları etkileniyor. Gastronomi sektöründe çalışanların yüzde 65,8'i, perakende sektöründe ise 1,6 milyon kişi saatte 14 avronun altında ücret alıyor.

Sol Parti lideri Martin Schirdewan da, "Yıllarca süren reel ücret kayıplarından sonra, eski asgari ücret artık kabul edilemez," diyerek asgari ücretin 15 avroya çıkarılmasını desteklediklerini açıkladı. 

Geri Dön 01 Mayıs 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN