Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
29 Nisan 2024 Pazartesi

Mahkemeler davalara yetişemiyor

Almanya'da yargı sistemi, artan dava dosyaları nedeniyle baskı altında.

Alman Hakimler Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre, savcılıklarda ele alınmayı bekleyen dava dosyalarının sayısında son iki yılda yaklaşık yüzde 25'lik bir artış yaşandı. Bu artış, özellikle Hamburg ve Bremen eyaletlerinde belirgin bir şekilde görülürken, Saksonya Anhalt eyaletinde ise azalma kaydedildi.

2021 yılında 727 bin 21 olan açık dava dosyası sayısı, 2022'de 840 bin 727'ye yükseldi ve geçen yıl 906 bin 536'ya ulaştı. Bu rakamlar, eyaletlerin adalet idarelerinden alınan verilere dayanıyor ve sadece tanımlanmış şüphelilerle ilgili dosyaları içeriyor. Hamburg'da açık dava dosyası sayısı yüzde 70 artarak 22 bin 900'den 39 bine çıkarken, Bremen'de yüzde 51'lik bir artışla 10 bin 241'den 15 bin 426'ya yükseldi. Saksonya Anhalt'ta ise açık dosya sayısı 22 bin 111'den 20 bin 351'e düştü.

Yeni rekor: 5,4 milyon yeni vaka

Almanya genelinde savcılıklara geçen yıl yaklaşık 5 milyon 400 bin yeni vaka intikâl etti ve bu, şimdiye kadar kaydedilen en yüksek sayı olarak belirtildi. İki yıl öncesine göre yeni vaka sayısında yaklaşık 700 binlik bir artış var. Alman Hakimler Birliği Başkanı Sven Rebehn, internet üzerinden işlenen nefret suçları, oturma yasasının ihlâlleri ve çocuk pornografisi vakalarındaki artışın bu yüksek sayılara katkıda bulunduğunu ifade etti. Rebehn, personel eksikliği yaşayan adalet sisteminin bu artan talebi karşılamakta giderek daha fazla zorlandığını vurguladı.

Geri Dön 29 Nisan 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN