Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Avrupa'da 10 bin üzeri nakit ödeme yasaklanıyor - 26 Nisan 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Almanya'da yılda bir cinsiyet değiştirilebilecek - Haftanın Yorumu 29. Bölüm Oktan Erdikmen
16 Nisan 2024 Salı

Komisyondan kürtaja yeşil ışık

Almanya'da Kürtaj Yasası'nda değişiklik için kurulan komisyon, gebeliğin ilk 12 haftasında kürtajın yasal olması önerisinde bulundu.

Almanya'da SPD, Yeşiller ve FDP koalisyon hükümeti, 'Kürtaj Yasası'nda değişiklikle ilgili bir rapor hazırlamak üzere bir komisyon kurdu. Bu komisyon, hamileliğin ilk 12 haftasında kürtajın yasallaşması önerisinde bulundu. Ancak muhafazakâr kesimler, kürtaj konusunda reforma karşı çıkıyor.

SPD, Yeşiller ve FDP'den oluşan koalisyon hükümeti, 8 Aralık 2021'de iktidara geldikten sonra 'Kürtaj Yasası'nda reform yapma sözü vermişti.

Hükümetin atadığı 18 uzmandan oluşan komisyon, hamileliğin ilk 3 ayında kürtajın suç olmamasını ve yasal olmasını önerdi. Bu öneri, önümüzdeki aylarda Federal Meclis'te tartışılacak.

Sorumlu Bakanlar, bu yasama döneminde yasayı değiştirmek isteyip istemediklerini belirtmedi. Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, bu konunun geniş bir konsensüs gerektirdiğini belirtti.

Federal Adalet Bakanı Marco Buschmann, raporun dikkatlice değerlendirileceğini ve sonuçları hakkında henüz erken olduğunu söyledi. Buschmann, "Toplumu bölen tartışmalara ihtiyacımız yok" dedi.

Federal Aile Bakanı Lisa Paus, komisyonun tavsiyelerini dikkate aldıklarını söyledi.

Ana muhalefet CDU/CSU ise Kürtaj Yasası'nda değişiklik planlarına karşı çıktı. CDU/CSU Federal Meclis Grubu Genel Sekreteri Thorsten Frei, yasada değişiklik yapılması durumunda Federal Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını söyledi.

Almanya'da kürtaj genel olarak yasak ve ceza gerektiren bir suç olarak kabul ediliyor. Ancak sağlık nedenleri veya tecavüz gibi durumlarda ilk 12 haftada kürtaj yapılmasına izin veriliyor.

Geri Dön 16 Nisan 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN