Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da işe girene 1000 Euro verilecek - 4 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
05 Ekim 2024 Cumartesi

İşe girene 1000 avro verilecek

Almanya'da uzun süreli işsizlere, yeniden iş hayatına katılmaları için bir defaya mahsus 1.000 avro ikramiye verilecek. Hükûmet, bu adımla istihdamı artırmayı hedefliyor.

İşe girene 1000 avro verilecek

Uzun süredir işsiz olan ve yeniden sosyal sigorta primlerine tabi bir işte çalışmaya başlayan kişilere, “Başlangıç Finansmanı” adı altında bir defaya mahsus 1.000 avro ikramiye verilecek. Bu kişiler artık Vatandaşlık Parası’ndan yararlanamayacak.

Trafik ışığı koalisyonu, Vatandaşlık Parası ile ilgili çeşitli düzenlemeler yapmayı planlıyor. Bu düzenlemeler arasında, uzun süreli işsizlerin iş gücüne katılımını teşvik etmek için bir başlangıç ikramiyesi verilmesi yer alıyor. Hükûmet, bu adımla hem Vatandaşlık Parası alan kişi sayısını azaltmayı hem de istihdamı artırmayı hedefliyor.

Hükûmetin planına göre, en az 12 ay boyunca sosyal güvenlik primine tabi bir işte çalışanlara 1.000 avro değerinde bir ikramiye verilecek. Ancak, bu ikramiyeyi aldıktan sonra 24 ay boyunca yeni bir ikramiye verilmeyecek. Bu sayede, ikramiye alıp yeniden Temel Güvence’ye başvurma riski azaltılmak isteniyor.

12 aydan uzun süredir işsiz olan kişiler, uzun süreli işsiz olarak kabul ediliyor. Verilen başlangıç ikramiyesi, konut yardımı veya çocuk yardımı gibi desteklerde gelir olarak sayılmayacak. Yani, bu yardımlardan faydalananlar ikramiyeden yararlanmaya devam edebilecek.

CDU Genel Sekreteri Carsten Linnemann ise bu uygulamayı eleştirerek, başlangıç ikramiyesini "saçma" olarak nitelendirdi. Linnemann, çalışabilecek durumda olan herkesin çalışmak zorunda olduğunu, aksi hâlde sosyal yardım hakkı bulunmadığını belirtti.

Geri Dön 05 Ekim 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN