Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
11 Haziran 2024 Salı

İpler gerildi: Lindner’den koalisyonu dağıtma tehdidi

Almanya'da 2025 bütçesiyle ilgili tartışmalar sürerken, FDP'li Maliye Bakanı Christian Lindner, borç frenine onay vermeyeceklerini açıklayan SPD Eş Başkanı Lars Klingbeil’e sert tepki gösterdi.

SPD Eş Başkanı Lars Klingbeil, Reuters'a verdiği röportajda 2025 bütçesindeki açığın yalnızca tasarruflarla kapatılamayacağını belirtti. Klingbeil, "Federal bütçede 30-40 milyar avro tasarruf etmek mümkün değil. Bu da, Christian Lindner'a, biz Sosyal Demokratların bu yola gitmeyeceğimiz ve başka çözümler bulunması gerektiği yönünde açık bir mesaj" dedi. Klingbeil, vergi artışları veya borç freninde esneklik önerdi.

Koalisyondan çıkma sinyali

Federal Maliye Bakanı Christian Lindner ise Bild gazetesine verdiği demeçte, "Borç freninin gevşetilmesi kesinlikle söz konusu değil. Borç freninin kaldırılması ve daha yüksek vergiler için, Klingbeil’in FDP dışında bir çoğunluk araması gerekecek" diyerek koalisyonu terk edebileceği sinyalini verdi. Lindner, SPD’nin, vergilerin artırılmaması ve borç freninin gevşetilmemesi konusunda koalisyon sözleşmesini imzaladığını hatırlattı ve Klingbeil’in açıklamalarının koalisyon anlaşmasını alenen sorguladığını söyledi.

Bütçe açığı nasıl kapatılacak?

Hükûmetin vergi tahminlerine göre, devletin önümüzdeki yıl planlanandan daha az vergi toplayacağı öngörülüyor. Lindner, 2025 bütçesindeki finansman açığının tasarruf yoluyla kapatılmasında ısrar ediyor.

Bazı bakanlıklar, 2025 için Lindner'in planladığından çok daha fazla para talep ediyor. Çalışma Bakanı Hubertus Heil (SPD), Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock (Yeşiller), Kalkınma Bakanı Svenja Schulze (SPD), İçişleri Bakanı Nancy Faeser (SPD) ve Savunma Bakanı Boris Pistorius (SPD) listenin başında yer alıyor. 

Federal Maliye Bakanı, 2026 yılına kadar gelir vergisinde indirim yapmayı planlarken, SPD ve Yeşiller buna karşı çıkıyor.

Almanların çoğu borç frenine bağlı kalınmasını istiyor

ARD adına Infratest dimap araştırma şirketi tarafından yapılan anket, halkın borç freni konusundaki görüşlerini ortaya koydu. Ankete göre, halkın yüzde 54'ü borç frenine bağlı kalınmasını savunurken, yüzde 40'ı gevşetilmesini destekliyor.

Anket sonuçları partilere göre farklılık gösteriyor. FDP seçmeninin yüzde 70'i, AfD seçmeninin yüzde 66'sı, CDU/CSU seçmeninin yüzde 63'ü ve BSW seçmeninin yüzde 60'ı borç frenine bağlı kalınmasını destekliyor. Buna karşılık, Yeşiller seçmeninin yüzde 70'i ve SPD seçmeninin yüzde 55'i borç freninin gevşetilmesini istiyor.

Geri Dön 11 Haziran 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN