Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
02 Mayıs 2024 Perşembe

Hükûmet 'sahte babalara' karşı harekete geçti

Almanya'da babalığın resmi olarak tanınması süreci, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni bir yasa taslağı ile daha sıkı hâle getirilecek.

Söz konusu değişiklik, 'sahte babalık' üzerinden sosyal yardım dolandırıcılığı vakalarının artması nedeniyle gündeme geldi. Yabancı çocukların babalığının tanınması, çocukların yanı sıra anne ve diğer aile üyelerine de Alman vatandaşlığı, oturma hakkı ve sosyal yardımlar gibi haklar kazandırabiliyor.

RBB'nin haberine göre; şubat ayında bir adamın 24 çocuğun velayetini alması sonucu, bu çocuklar ve 90'dan fazla kişi Almanya'da ikâmet hakkı kazandı. Bu durum, devlete yıllık 1,5 milyon avroluk bir maliyet yükledi. 2018'den 2021'e kadar olan dönemde, yabancılar dairesi yetkilileri yaklaşık 1.800 olası 'sahte babalık' vakası tespit etti ve bildirilmeyen daha fazla vaka olduğu düşünülüyor.

Yeni yasa tasarısı, babalık tanınma sürecini sıkılaştırmayı amaçlıyor. FDP'li Federal Adalet Bakanı Marco Buschmann, bu düzenlemenin hem anayasal hem de etkili olduğuna inandığını belirtti. SPD'li Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser ise sahte babalık vakalarına tolerans gösterilmeyeceğini ifade etti ve biyolojik ile sosyal babalık prosedürlerinin gereksiz yere geciktirilmemesi için çalışıldığını söyledi.

Yasa taslağının federal hükûmet içinde oylanarak yaz tatilinden önce sunulması planlanıyor.

Geri Dön 02 Mayıs 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN