Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
19 Şubat 2024 Pazartesi

Hanau Katliamı'nın üzerinden 4 yıl geçti

Bugün, Hanau Katliamı'nın 4'üncü yılı. Yetkililere, katliamdan ders alınmadığı gerekçesiyle tepkiler vardı.

Hanau Katliamı'nın üzerinden 4 yıl geçti

Hanau Katliamı’nın üzerinden tam 4 yıl geçti. Federal Ayrımcılıkla Mücadele Sorumlusu Ferda Ataman, Almanya’nın bu olaydan ders almadığını söyledi ve “Birçok kişi, kendini devlet ve yetkililer tarafından terk edilmiş hissediyor” ifadelerini kullandı.

Funke Medya’ya konuşan Ataman, yetkililerin böylesi bir olayın tekrar yaşanmaması adına, sonuçlarını net bir biçimde belirleme görevinin olduğunu belirtti ve “Ne yazık ki Almanya bu konuda sınıfta kaldı” dedi. Hessen İçişleri Bakanı’nın, belgeli polis ihmâllerine rağmen henüz özür dilemediğini ifade ederek “Hanau kurbanları için resmi bir anma bile yapılmadı” diye konuştu.

Ataman, saldırının siyasi sonuçlarına ilişkin olarak, özellikle FDP parlamento grubunu, Demokrasiyi Teşvik Yasası'nı geciktirdiği gerekçesiyle sert bir şekilde eleştirdi. Ataman, "FDP'nin bunu engellemesi ve sözde sol ideolojik bir proje olarak suçlaması utanç verici" dedi.

"Hanau münferit değil"

Hanau'daki ırkçı saldırıda yaşamını yitirenlerin anısına, yakınlarının kurduğu 19 Şubat İnisiyatifi tarafından düzenlenen anma etkinliği, Kurt-Schumacher-Platz'da başlayan bir yürüyüşle gerçekleşti. Yürüyüş sırasında katılımcılar, "Hanau münferit değil, faşizme karşı her yerde mücadele" sloganları attı ve olay günü nerede olduklarına dair emniyet güçlerine eleştiriler yöneltildi. Irkçı saldırganlar tarafından katledilen insanların resimleri miting boyunca sergilendi.

Kurumsal ırkçılık vurgusu

Markplatz'da yapılan mitingde ise kurumsal ırkçılığın cinayetlerin aydınlatılmasını nasıl engellediği ve yeni katliamların önlenmesi için tetikçilerin arkasındaki güçlere ulaşmanın önemi vurgulandı. Hanau katliamı sırasında görevde olan 19 polisten 13'ünün aşırı sağ sohbet gruplarında yer alması ve bir polis müdürünün olay sonrası daha yüksek bir makama terfi etmesi gibi durumların tesadüf olmadığına işaret edildi.

Mitinge, Halle ve Münih saldırılarında ve NSU cinayetlerinde yakınlarını kaybeden aileler de katılarak, birlik ve dayanışma mesajları verildi.

Hanau kentinde, 19 Şubat 2020 tarihinde ırkçı saldırgan Tobias Rathjen, iki nargile kafeye yaptığı baskında aralarında Ferhat Ünvar, Gökhan Gültekin, Fatih Saraçoğlu, Sedat Gürbüz ile Hamza Kurtovic, Mercedes Kierpacz, Kaloyan Velkov, Vili Viorel Pun ve Said Nasser El Hashemi’nin bulunduğu 9 göçmeni katletti. Saldırganın daha sonra da evinde annesini öldürdüğü, ardından ise intihar ettiği açıklandı. Saldırganın babası ise hâlâ Hanau’da yaşıyor.

Geri Dön 19 Şubat 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN