Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
29 Nisan 2024 Pazartesi

Hamburg'daki 'hilâfet mitingi' tepki topladı

Hamburg'da, yaklaşık 1.100 kişinin katıldığı 'hilâfet' yanlısı gösteri Almanya'da büyük tepki topladı.

Hamburg'daki 'hilâfet mitingi' tepki topladı

Hamburg'da düzenlenen ve hilâfet çağrısında bulunan İslamcı gösteri, Almanya genelinde tepkilere neden oldu. Polis, yaklaşık 1.100 kişinin cumartesi günü St. Georg semtinde toplandığını ve Almanya’daki İslamofobik politikalar ile medya kampanyasını protesto ettiğini bildirdi.

'Allah-u ekber' sloganları atıldı ve halifelik çağrısı yapıldı

Gösteri, geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşti. Gözlemcilere göre, neredeyse tamamen erkeklerden oluşan kalabalık 'Allah-u Ekber' sloganları atarak halifelik kurulması çağrısında bulundu. Hamburg Anayasayı Koruma Dairesi, mitingin organizatörünün aşırılık yanlısı olarak sınıflandırılan "Muslim Interaktiv" grubuna yakın bir isim olduğunu belirtti.

Bakan Faeser: Devlet bu tür olaylara sert müdahale etmeli

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, gösteriyi 'katlanılması zor' olarak nitelendirdi ve devletin bu tür olaylara 'sert müdahalede' bulunması gerektiğini vurguladı. Faeser, Hamburg polisinin suç eylemlerine karşı koymada gösterdiği birlik ve çabayı övdü.

CDU: Muslim Interaktiv yasaklansın

CDU milletvekili Christoph Ploß, Muslim Interaktiv’in yasaklanmasını talep etti ve radikal İslam’ın önemsizleştirilmemesi gerektiğini belirtti. Psikolog ve İslam uzmanı Ahmad Mansour, Hamburg’daki karar vericilerin grubun faaliyetlerinden haberdar olması gerektiğini ifade etti.

Özgür Seçmenler Başkanı ve Bavyera Ekonomi Bakanı Hubert Aiwanger, anayasa karşıtı mitinglerin derhal dağıtılması çağrısında bulundu.

Muslim Interaktiv, geçmişte de benzer gösteriler düzenlemiş ve yasaklara rağmen faaliyetlerine devam etmişti. Grup, Şubat 2023’te İsveç’te Kuran yakılmasına karşı bir miting organize etmişti.

Geri Dön 29 Nisan 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN