Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
17 Temmuz 2024 Çarşamba

Evsiz sayısı 440 bine dayandı

Almanya'da evsiz sayısı her geçen gün artıyor. Resmi verilere göre; bir önceki yıla nazaran 60 binden fazla artan evsiz sayısı 439 bin 500'e ulaştı.

Evsiz sayısı 440 bine dayandı

Almanya'da belediye ve kuruluşların raporları, evsizlerin sayısının önemli ölçüde arttığını ortaya koydu. Federal İstatistik Dairesi'ne (Destatis) göre, 2023'te 372 bin olan evsiz sayısı, 2024 itibarıyla 439 bin 500'e yükseldi. 

Evsizlerin 136 bin 900'ü Ukraynalı mültecilerden oluşuyor ve bu grup tüm evsizlerin yüzde 31'ini temsil ediyor. Toplamda 377 bin 900 evsiz yabancı uyruklu, bu da toplamın yüzde 86'sına denk geliyor. Alman vatandaşlığına sahip evsizlerin sayısı ise 61 bin 500'e yükseldi.

Evsizlerin yüzde 40'ı 25 yaşın altında, 65 yaş ve üzeri nüfus ise yüzde 5 seviyesinde kaldı. Barınan evsizlerin yüzde 55'i erkek, yüzde 43'ü kadın ve yüzde 2'sinde cinsiyet belirtilmedi.

En fazla evsizin bulunduğu eyaletler 105 bin 100 kişi ile Kuzey Ren-Vestfalya, 92 bin 700 kişi ile Baden-Württemberg ve 47 bin 300 kişi ile Berlin oldu. En düşük evsiz sayıları ise Saarland (2 bin 600), Saksonya-Anhalt (bin) ve Mecklenburg-Vorpommern (700 kişi) olarak kaydedildi.

Diakonie: Dünyanın en zengin ülkelerinden biri için skandal

Protestan kilisesine bağlı Diakonie, artan evsiz sayısına dikkat çekerek, Almanya sosyal Direktörü Maria Loheide, "Bu durum, dünyanın en zengin ülkelerinden biri için bir skandal" dedi. Loheide, acil eylem ve uygun fiyatlı konutların sağlanması çağrısında bulundu ve "Barınma bir insan hakkıdır" diye ekledi.

BAG W: Gerçek rakamlar çok daha yüksek

Evsizlere Yardım Federal Çalışma Grubu (BAG W), federal hükûmeti "Evsizliğe Karşı Ulusal Eylem Planı"nı hızla uygulamaya çağırdı. BAG W, mevcut evsiz sayısının konut sıkıntısının sadece bir kısmını yansıttığını belirtti.

Açıklamada, aile üyeleri, arkadaşları veya tanıdıklarıyla yaşamak zorunda kalan "gizli evsizler" ve sokaklarda barınan "obdachlos"ların bu istatistiklere dahil edilmediğine dikkat çekildi. Ayrıca, şiddete maruz kalan kadın sığınma evlerinde kalanlar, karavanlarda, kamp alanlarında veya açık arazilerde yaşayanlar, ucuz misafirhanelerde, pansiyonlarda veya işçi dairelerinde kalanlar da bu kapsamın dışında bırakıldı.

BAG W Genel Müdürü Sabine Bösing, "Bu yüksek rakam endişe verici. Her sayının arkasında evini kaybetmiş ve büyük ihtiyaç içinde olan insanlar var" dedi.

BAG W Sözcüsü Paul Neupert, konut sıkıntısının nedeninin göç olmadığını vurguladı. "Sorun, konut piyasasının uzun süredir ihtiyaç duyulan uygun fiyatlı yaşam alanlarını sağlayamamasıdır. Artan kiralar, birçok hanenin ev bulmasını zorlaştırıyor. Hem Almanlar hem de yabancılar barınma sorunuyla karşı karşıya ve acil barınma yerlerinde uzun süre kalabiliyor" dedi. Neupert, bu durumdan etkilenen grupları birbirine düşürmenin tehlikeli sonuçlar doğurabileceği konusunda uyardı.

BAG W Başkanı Susanne Hahmann ise, "Konut piyasasındaki durum hala çok gergin. Acilen uygun fiyatlı konutlara ihtiyaç var. Sosyal konut stokunun önemli ölçüde artırılması gerekiyor. Her belediye veya şehirde, en azından her bölgede, evsizliği önlemek ve çözmek için merkezi bir uzman ofisi bulunmalı. Kirasını gecikmeli ödeyen hiç kimse evini kaybetmemeli" dedi.

Geri Dön 17 Temmuz 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN