Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
30 Nisan 2024 Salı

Eski yüzbaşı Rus ajanlığını itiraf etti

Almanya casusluk vakalarıyla çalkalanıyor. AfD üyesinin Çin ajanlığının ardından, Rus ajanlığıyla yargılanan AfD'li eski bir yüzbaşı da suçunu itiraf etti.

Eski yüzbaşı Rus ajanlığını itiraf etti

Almanya'da, 54 yaşındaki Thomas H. adlı eski bir yüzbaşı, Düsseldorf Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde Rusya adına casusluk yapmak suçlamasıyla yargılanmaya başladı. Thomas H., mahkemede yaptığı açıklamada, Ukrayna savaşının neden olduğu nükleer gerilimden duyduğu endişe sebebiyle Rusya'ya askeri bilgiler aktardığını itiraf etti. Kendisini bu eyleme iten neden olarak, sosyal medyada karşılaştığı ve Rusya'yı destekleyen içerikler ile aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisine yakın kişileri takip ettiğini belirtti.

Eski yüzbaşı pişman

Thomas H., Mayıs 2023'te Rus konsolosluğu ile iletişime geçtiğini ve bu süreçte AfD ile de bağlantı kurarak partiye üye olmaya çalıştığını açıkladı. Ayrıca, yakın zamanda taktiksel nükleer silahların kullanılacağına dair bir varsayımdan hareketle Rus tarafıyla iletişim kurduğunu ve böylece ailesini korumak istediğini dile getirdi. Ancak şimdi bu kararını bir hata olarak gördüğünü ve pişman olduğunu ifade etti.

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, Thomas H.'nin Alman Silahlı Kuvvetleri'nden sürücüsünden indirilen dosyaları içeren bir CD'yi Rus konsolosluğuna verdiği iddiası yer alıyor, ancak Thomas H. bu suçlamayı reddetti. İddianamede ayrıca, Thomas H.'nin Mayıs 2023'ten sonra Rusya'nın Bonn Başkonsolosluğu ve Berlin Büyükelçiliği ile defalarca iletişime geçerek işbirliği teklif ettiği ve mesleki faaliyetleri sırasında elde ettiği bilgileri Rus istihbarat servisine ilettiği belirtildi. Thomas H., 9 Ağustos 2023'te gözaltına alınmıştı.

Casusluk skandalı AfD oylarını düşürdü

AfD'deki casusluk skandalının ortaya çıkması, Almanya'da siyasi dengeler üzerinde de etkili oldu. Yapılan son kamuoyu yoklamalarına göre, sağ popülist AfD'nin desteği azaldı. Bild am Sonntag gazetesi için INSA tarafından yapılan ankete göre, AfD'nin oyları yüzde 17'ye düşmüş durumda. Bu düşüş, AfD'nin Avrupa Parlamentosu seçimleri için yürüttüğü kampanya sırasında Rusya'dan finansal destek aldığı ve partinin bir çalışanının Çin adına casusluk yaptığı iddiaları nedeniyle yaşandı. Ancak, AfD'nin eylül ayında yapılacak eyalet seçimlerinde Brandenburg, Saksonya ve Thüringen'de en güçlü parti olarak çıkması bekleniyor.

Geri Dön 30 Nisan 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN