Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
11 Haziran 2024 Salı

Erken seçim sesleri

Almanya'da, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde trafik ışığı partilerindeki oy kaybı ve CDU/CSU'nun birinci, aşırı sağcı AfD'nin ikinci olması sonrası 'erken seçim' sesleri yükselmeye başladı.

Almanya'da Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde ana muhalefetteki CDU/CSU ittifakı zafer kazandı. Aşırı sağcı AfD'nin ülkenin en büyük ikinci siyasi gücü hâline gelmesi ise koalisyon hükûmetinin geleceğini tartışmaya açtı.

Erken seçim çağrısı

AP seçimlerinden galip çıkan Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Başkanı Friedrich Merz, Almanya'da politika değişikliğine ihtiyaç olduğunu belirtti. Merz, "Trafik ışığı hükûmeti için bu sonuçlar bir felaket. Böyle devam edemez" dedi. CDU Genel Sekreteri Carsten Linnemann ise SPD'den iki kat fazla oy aldıklarına dikkat çekerek, Başbakan Scholz'un görevine devam etmemesi gerektiğini savundu. Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) lideri Markus Söder de seçim sonuçlarının Scholz hükûmetine bir tokat olduğunu ifade ederek, Almanya'nın Fransa gibi erken seçime gitmesi gerektiğini söyledi. Söder, "Ülkemizin yeni bir başlangıca ihtiyacı var" dedi.

SPD'den yanıt

SPD Eş Başkanı Lars Klingbeil, NDR yayınında, "Artık bazı şeylerin değişmesi gerekiyor" diyerek, seçmenlerin güvenini yeniden kazanmaya odaklanacaklarını belirtti. Klingbeil, ana muhalefetten gelen güven oylaması çağrılarını geri çevirdi.

SPD Eş Başkanı Saskia Esken, Olaf Scholz'un başbakanlık görevine devam edeceğini vurguladı. Aşağı Saksonya Başbakanı Stephan Weil ise federal hükûmetin ve eyaletlerin kötü sonuç aldığını belirtti. SPD Federal Meclis Grup Başkanı Achim Post, seçim sonuçlarını bir uyarı olarak değerlendirdi ve Scholz'un başbakanlığının devam edeceğini söyledi.

Yeşiller, hezimeti sorguluyor

Yeşiller Partisi, büyük oy kaybını sorguluyor. Tarım Bakanı Cem Özdemir, Yeşiller'in güven kaybettiğini ve insanların kaygılarına odaklanmaları gerektiğini vurguladı. Federal Meclis Başkan Yardımcısı Katrin Göring-Eckardt, hükûmete adalet konusuna daha fazla odaklanma çağrısı yaptı. Eski Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ise seçim sonuçlarını koalisyon hükûmetine güçlü bir tokat olarak nitelendirdi.

Geri Dön 11 Haziran 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN