Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
02 Mayıs 2024 Perşembe

Enerji dönüşümü Almanya’ya çok pahalıya patlayacak

Almanya, yeşil enerjiye geçiş için büyük bir mali yük altına giriyor. 2035 yılına kadar bu geçişin maliyetinin 1,2 trilyon avroyu aşması bekleniyor.

Bu bilgi, denetleme ve danışmanlık firması Ernst & Young ile Federal Enerji ve Su Endüstrisi Birliği'nin (BDEW) birlikte hazırladığı "Enerji Geçişi İlerleme Monitörü 2024" raporundan geliyor. Rapora göre, Almanya'nın enerji geçişi hedeflerine ulaşabilmesi için 2030 yılına kadar 721 milyar avroluk önemli yatırımlar yapması gerekiyor. 2030'a kadar en büyük harcamalar, yenilenebilir elektrik üretiminin artırılması, iletim ve dağıtım ağlarının genişletilmesi, merkezi ısıtma şebekesine yapılan yatırımlar, yeşil gaz üretim kapasitesi, enerji depolama ve hidrojen çekirdek ağına yönelik olacak.

Yatırımların yarısı eksik

Bu devasa yatırımın finansmanı konusunda, enerji dönüşümüne yapılan yatırımların değeri 2022'den 2023'e üç kat artarak 28 milyar avroya çıkmış olsa da, bu miktar yıllık 52 milyar avroyu aşan dönüşüm iş yükünün yalnızca yüzde 46'sını karşılıyor. Bu, yatırımların neredeyse yarısının eksik olduğu anlamına geliyor. BDEW Başkanı Kerstin Andreae, yenilenebilir elektrik üretimi ve şebeke genişletme alanlarındaki yatırımların artırılması gerektiğini belirterek, enerji geçiş projelerine özel sermayenin çekilmesinin önemine vurgu yapıyor.

Maliyetler daha da yüksek olabilir

Diğer uzmanlar ise enerji geçişinin maliyetlerinin çok daha yüksek olabileceğini tahmin ediyor. RWI Leibniz Ekonomik Araştırma Enstitüsü'nden Prof. Manuel Frondel, sadece ısıtma sektöründeki yenileme çalışmalarının maliyetinin 1 trilyon avro olacağını belirtiyor. Alman Yatırım ve Kalkınma Bankası (KfW), 2045 yılına kadar iklim dönüşümü için 5 trilyon avroya ihtiyaç duyulacağını tahmin ederken, Enerji Uzmanı Ekonomist Prof. André Thess, maliyetin 10 trilyon avroya kadar çıkabileceğini öne sürüyor.

Geri Dön 02 Mayıs 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN