Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
25 Nisan 2024 Perşembe

Emeklilere rekor zam

Almanya hükûmeti, emekli maaşlarına enflasyon oranının üzerinde bir artış yaparak yüzde 4,57'lik zammı onayladı.

Emeklilere rekor zam

Bu zam, 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girecek ve 2000 yılından bu yana emekli maaşlarına yapılan en yüksek zam olacak. Mart ayında Almanya'da kaydedilen yıllık enflasyon oranı yüzde 2,2 idi. Yeni düzenlemeyle, 1990 yılındaki Almanya'nın birleşmesinden bu yana ilk defa tüm emekliler için aynı zam oranı uygulanacak.

Geçen yıl Batı Almanya'da emekli maaşlarına yüzde 4,39, Doğu Almanya'da ise yüzde 5,86 zam yapılmıştı. Bu fark, Doğu Almanya'da ücretlerin daha hızlı artmasından kaynaklanıyordu. Yeni düzenleme, 34 yıl sonra emekli maaşlarının ülke genelinde eşitlenmesini sağlayacak. Almanya'da 21 milyonu aşkın emekli bulunuyor.

Emeklilik yerine 11 bin avro ek maaş teklifi

Öte yandan, Almanya'nın Brandenburg eyaleti, öğretmen açığını kapatmak için yaşlı öğretmenlere cazip bir teklif sunuyor. Eyalet, 63 yaş ve üzeri öğretmenlere, emeklilik yaşına kadar çalışmaları durumunda yaklaşık 11 bin avro ek ücret (Zuschlag) teklif ediyor.

,Yüksek başlangıç maaşları ve emekli maaşları sunulmasına rağmen, Brandenburg'da öğretmen sıkıntısı devam ediyor ve eğitimcilerin yüzde 80'i erken emekli oluyor. Brandenburg Eğitim Bakanı Steffen Freiberg, yaşlı öğretmenlere, 63 yaşından sonra çalışmaya devam etmeleri halinde ek maaş alacakları bir teklif sundu. İlk iki dönemde ayda 700 avro, sonraki dönemlerde ise 800 ve 900 avro ek maaş verilecek.

Bu teklif, emekli olmuş ancak 70 yaşına gelmemiş öğretmenler için de geçerli olacak. Brandenburg'un bu teklifinin maliyeti yıllık 18 milyon avro olarak hesaplanıyor. Öğretmenler Sendikası GEW, bu yeni teklifi memnuniyetle karşıladı ve geçmişteki benzer bir teklifin başarısız olduğunu belirtti. Brandenburg, bu kez öğretmenleri çalışma saatlerini azaltmak yerine maaşlarını artırarak ikna etmeye çalışıyor.

Geri Dön 25 Nisan 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN