Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
30 Nisan 2024 Salı

Doğu Avrupalılar, Almanların işini elinden almadı

Yapılan araştırmalar, Doğu Avrupa'dan gelen işçilerin, Almanların tercih etmediği işlerde çalıştığını ve ortalamanın çok altında maaş aldıklarını ortaya koydu.

1 Mayıs 2004'te Avrupa Birliği'ne (AB) katılan Polonya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Slovakya, Slovenya, Estonya, Letonya, Litvanya, Malta ve Kıbrıs'tan gelen yaklaşık 820 bin çalışan, Almanya'daki toplam iş gücünün yüzde 2,4'ünü oluşturuyor. Bu çalışanların büyük bir kısmı (yüzde 64'ü) Polonya'dan gelirken, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti sırasıyla yüzde 14 ve yüzde 8,4 ile diğer büyük grupları temsil ediyor.

Almanya'da kalifiye iş gücü ihtiyacı artarken, şirketler bu açığı doldurmak için yurt dışından vasıflı işçi getirmeye yöneliyor. Bu durum, iş piyasasında rekabeti körüklüyor. Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo) tarafından yapılan bir araştırmaya göre, AB'nin doğuya doğru genişlemesi sonucunda son 20 yılda Doğu ve Güney Avrupa'dan Almanya'ya gelen 820 bin kişi, iş piyasasındaki önemli bir boşluğu doldurdu.

Doğu Avrupalılar, yerel işçilerin tercih etmediği işleri yapıyor

Ifo Enstitüsü'nün bulgularına göre, Doğu Avrupa'dan gelen işçiler, Alman işçilerin işlerini kapma yönünde endişelere rağmen, genellikle düşük ücretli veya zor çalışma koşulları nedeniyle yerel işçilerin tercih etmediği sektörlerde çalışıyor. Ifo Dresden Başkan Yardımcısı Ragnitz, bu durumun Alman işçilerin iş piyasasından dışlanmasına yol açmadığını belirtti.

Ortalamadan 1.070 avro daha az kazanıyorlar

Ancak, Doğu Avrupa ülkelerinden gelen işçilerin Almanya'daki diğer çalışanlara göre daha az kazandığı da dikkat çekiyor. Araştırmaya göre, bu işçilerin ortalama maaşı ayda 2 bin 580 avro iken, Almanya'daki tüm çalışanların ortalama maaşı 3 bin 650 avro. Ragnitz, bu işçilerin özellikle zorlu sektörlerdeki darboğazları kapatmada yetersiz kaldığını, çoğunlukla ulaştırma, lojistik, geçici işler ve inşaat sektörlerinde yoğunlaştıklarını ifade etti. Bu durum, perakende ve konaklama endüstrisi gibi diğer zorlu hizmet mesleklerindeki iş gücü ihtiyacını karşılamada yetersiz kalmalarına neden oluyor.

Geri Dön 30 Nisan 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN