Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
20 Eylül 2023 Çarşamba

Doğal gazda KDV tartışması

Rusya-Ukrayna savaşının ardından enerji kriziyle sarsılan Almanya'da, hükûmet ortakları doğal gazın KDV'sinin ne zaman artırılacağı konusunda anlaşamıyor.

Almanya'da Rusya-Ukrayna savaşının tetiklediği enerji krizi, doğal gaz KDV'si konusunda hükûmeti böldü. Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) gazetesine göre, koalisyon hükûmetinin ortakları, doğal gazın KDV'sinin 'ne zaman yükseltilmesi gerektiği' konusunda anlaşmazlığa düştü.

Rusya-Ukrayna savaşının ardından doğal gaz fiyatları hızla artınca, federal hükûmet 2022 yılının ekim ayında, gaz ve uzaktan ısıtmaya KDV indirimi yapmıştı. İlk olarak KDV oranı Mart 2024 sonuna kadar yüzde 7'den yüzde 19'a yükseltilmesine karar verilmişti. Ancak gaz fiyatları düşerken FDP'li Federal Maliye Bakanı Christian Lindner, bu KDV indiriminin ocak ayında sona ermesini istedi. Yani, "Nisan 2024 yerine ocak ayında KDV yüzde 19'a çıkarılmalı" dedi.

Maliye Bakanlığı'na göre, KDV indirimini erken sonlandırmanın federal, eyalet ve yerel yönetimlere yaklaşık 2,1 milyar avro tasarruf sağlaması bekleniyor.

Peki bu vatandaşa nasıl yansıyacak?

2022 yılı verilerine göre, Almanya'da bulunan 43 milyon hanenin neredeyse yarısı doğal gazla ısıtılıyor. Söz konusu vergi artışının halka nasıl yansıyacağı konusunda da bazı rakamlar ortaya çıktı.

Karşılaştırma portalı Verivox, KDV artışının, vatandaşa ortalama olarak yüzde 11 civarında bir mali yük getireceğini açıkladı. Bu, yılda 20 bin kilovatsaat gaz tüketen dört kişilik bir aile için yaklaşık 270 avro ek maliyet anlamına geliyor. Eğer gaz sözleşmeniz yoksa ve temel kaynağı kullanıyorsanız, bu fiyat artışı 331 avroya kadar çıkabilir.

Verivox'a göre, 12 bin kilovatsaat tüketen bir çift, ortalama 170 avro, temel hizmetler için ise 209 avro ek ücret ödemek zorunda kalacak. 5 bin kilovatsaat tüketen bekarlar ise ortalama 71 avroluk bir maliyet artışıyla karşı karşıya kalabilirler.

Geri Dön 20 Eylül 2023 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN