Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yılın en sıcak günü - 26 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
03 Temmuz 2023 Pazartesi

Brandenburg öğretmen açığı ile mücadele ediyor

Eyalet hükûmeti, Brandenburg'da devam eden öğretmen açığı ile mücadele etmek için hazırlanan planı hayata geçiriyor.

Brandenburg Eyalet Hükûmeti, öğretmen eğitimi konusunda geliştirdikleri programlarla ülke genelinde öncü olmayı hedefliyor. İkili öğretmen eğitimi programı olarak adlandırılan sistemle okul ve üniversiteler arasında bağlantı kurulması planlanıyor. 

Potsdam ve Brandenburg Teknik Üniversitesi içerisindeki programlar ile öğretmen yetiştirmenin desteklenmesi hedefleniyor. İkili master programları ve kabullerin kolaylaştırılması gibi uygulamalarla bu alanda eğitim almak çekici hale getirilecek. Aynı zamanda hali hazırda öğretmen olarak görev alan memurlar da bahsedilen üniversitelerde kendilerini geliştirmek için ek eğitim alabilecek. 

SPD'li Bilim Bakanı Manja Schüle, yeni programa dair yaptığı açıklamada "Öğretmen açığı önümüzdeki yıllarda eğitim politikalarını bekleyen en büyük zorluk. Ülke genelinde 2026 yılına kadar 30 bin ila 45 bin arasında öğretmen açığı ortaya çıkması öngörülüyor" dedi. 

 

Geri Dön 03 Temmuz 2023 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN