Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
02 Mayıs 2023 Salı

Ayda 49 avroya sınırsız toplu taşıma başladı!

Almanya’da 49 avro ödeme yapılarak bir bilet ile bir ay boyunca yerel ve bölgesel olarak ulaşım araçlarını kullanma imkanı sağlayan Deutschlandticket uygulaması başladı.

Ayda 49 avroya sınırsız toplu taşıma başladı!

Federal hükûmetin, Almanya genelinde toplu taşımada geçerli olacak 49 avroluk bilet uygulaması, 1 Mayıs itibarıyla yürürlüğe girdi. Almanya çapında; tren, otobüs ve tramvay gibi yerel ve bölgesel ulaşım araçlarında geçerli olacak olan biletler, 3 Nisan itibarıyla satışa sunulmuştu.

Deutschlandticket hakkında bilmemiz gerekenler

Geçtiğimiz yaz yürürlükte olan ve Almanya genelinde geçerliliği olan 9 avroluk biletin yerine gelen 49 avroluk “Deutschlandticket” olarak adlandırılan bilet, Deutsche Bahn’ın müşteri merkezlerinden, internet sitesinden ya da uygulaması üzerinden satın alınabiliniyor.

3 Nisan itibarıyla satışa sunulan Deutschlandticket’ın kullanımı kişiye özel olacak ve devredilemeyecek. Altı yaşından küçük çocuklar ücretsiz seyahat edebildiği için, herhangi bir bilet satın alınması gerekmeyecek.

Deutschlandticket, uzun mesafeli hizmetlerde ve özel ulaşım ağlarında geçerli olmayacak. Yerel toplu taşıma araçları için kullanılabilecek. Yani IC, ICE veya EC gibi trenler biletin kapsamı dışında. 

Deutschlandticket’a sahip olan yolcuların köpekleriyle toplu ulaşıma binip binemeyecekleri bölgesel ulaşım birliklerinin insiyatifinde. Köpekleriyle seyahat etmek isteyen Deutschlandticket sahiplerinin, ek bilet almalarının gerekip gerekmediğini seyahatlerinden önce araştırmaları gerekiyor. 

İşverenler, çalışanları için Deutschlandticket’ı iş bileti olarak sağlayabiliyor. Bu, işverenlerin biletleri çalışanlarına ücretsiz ya da indirimli olarak sunabilmesi anlamına geliyor. İşverenin biletin fiyatı üzerinden en az yüzde 25'lik bir sübvansiyon sağlaması halinde ilave yüzde 5’lik bir indirim yapılabilecek. 

Geri Dön 02 Mayıs 2023 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN