Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
24 Eylül 2023 Pazar

Almanya'da bu hafta neler yaşandı?

Almanya'nın gündeminde bu hafta, göç tartışmaları vardı. İşte yaşananlar...

Almanya'da bu hafta neler yaşandı?

Almanya’da bu haftaya, yine göç tartışmaları damgasını vurdu. CSU lideri Markus Söder, ülkeye yılda en fazla 200 bin sığınmacı alınmasını önerdi. Belediyeler Söder’in bu teklifini destekliyor. Trafik ışığı koalisyonu ise bunun gerçekçi olmadığı kanaatinde. SPD Meclis Grubu İç Politika Sözcüsü Sebastian Hartmann, Söder’in fikrini ‘tamamen matematiksel’ bulduğunu be hiçbir işe yaramayacağını söyleyerek “200.001'inci sığınmacıyı ne yapmalıyız? Anayasa’daki sığınma hakkını inkar mı edeceksiniz?" dedi.

Benzer bir öneri de CDU Gençlik Örgütü’nden (JU) geldi. Danimarka’nın sığınma politikasının rol model alınması gerektiğini savunan JU Başkanı Johannes Winkel, ilkokullara da yüzde 30’luk göçmen kotası getirilmesini talep etti.

Bu arada Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier da İtalya yolculuğu öncesi ‘göç’ sorununa dikkat çekti. Steinmeier, “Almanya da İtalya gibi göçmen kapasitesinin sınırına ulaşmış durumda” dedi.

Tüm bu tartışmalar yaşanırken aşırı sağcı AfD, son kamuoyu yoklamalarında rekor oy oranına ulaştı. RTL/n-tv adına Forsa’nın yaptığı ankette, AfD’nin oyları yüzde 22 ile tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı.

Yabancılara oy hakkı

Federal İçişleri Bakanı ve Hessen eyaletinin başbakan adayı olan Nancy Faeser, Almanya'da yaşayan ve süresiz oturma izni olan yabancılara yerel seçimlerde oy kullanma hakkı verme planlarını açıkladı.

SPD'nin seçim programında, AB üyesi ülkelerden gelen yabancılara yerel seçimlerde oy hakkı tanınmasının öngörüldüğü belirtildi. 

Hastaneler hükûmeti protesto etti

Hükûmetin, daha fazla mühimmat ve tank satın almak için 100 milyar avroluk özel fon ayırırken hastaneler için 10 milyar avro ayırmaması isyan ettirdi. Ekonomik zorluk yaşayan hastaneler, hükûmetin daha fazla bütçe tahsis etmesini talep etmek amacıyla protesto gösterileri düzenledi.

İnşaat krizi büyüyor, kiralar artacak

Ülkenin en büyük emlak grubu Vonovia, yüksek faiz oranları ve artan maliyetler nedeniyle on binlerce yeni konut inşaatını rafa kaldırıyor. Vonovia Başkanı Rolf Buch, 60 bin konut inşaat projesinin şu an için askıda olduğunu açıkladı. Buch, projenin inşaat iznine kadar tüm hazırlıklarının yapılacağını ve inşaatın yeniden karlı hale gelmesi durumunda hemen başlatılacağını ifade etti.

Almanya İnşaat, Tarım ve Çevre İşçileri Sendikası - IG BAU, Vonovia'nın kararını eleştirdi ve inşaat krizinin daha da kötüleşeceği uyarısında bulundu.

Berlin’de ev ve dükkanlara baskın

Berlin'de, Ortadoğu'yla bağlantıları olduğundan şüphelenilen, iddiaya göre Arap kökenli geniş bir ailenin odağında olduğu operasyonda, bir dizi baskın düzenlendi. Soruşturmanın odak noktasında Ortadoğu ile yakın ilişkilere sahip büyük bir aile bulunuyor ve bu ailenin Arap kökenli olduğu iddia ediliyor. Berlin polisi, ailenin bazı üyelerinin Neukölln'de İslamcı Hamas'a yakınlığıyla dikkat çektiğini belirtti.

Aşı sezonu başladı

Koronavirüse karşı koruyucu aşı sezonu başladı. Yeni alt varyantlara karşı etkili olduğu bilinen güçlendirici dozlar öncelikle risk gruplarına sunuluyor. 

Geri Dön 24 Eylül 2023 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN