AVRUPADAN Youtube Video
Almanların 3'te biri 'korona dönemi politikacıları cezalandırılsın' diyor
Almanya'da, korona salgını dönemine dair, hükûmetin 'bilimsellikten uzak kararlar' aldığına yönelik tutanakların açığa çıkması üzerine tartışmalar devam ediyor.
Almanya'da koronavirüs pandemisi sürecinde hükümetin uyguladığı önlemler ve aldığı kararlar hakkındaki yeni ortaya çıkan gizli tutanaklar, geniş çaplı tartışmalara yol açtı. Bu tutanaklarda, karar alma süreçlerinin şeffaflıktan uzak olduğu ve politikacılar tarafından zorla uygulandığına dair iddialar yer aldı.
2009 – 2013 dönemi Federal Aile Bakanı olan Kristina Schröder (CDU), Bild gazetesine verdiği demeçte, alınan önlemlerin İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Almanya'da temel haklar üzerinde en ciddi kesintiye neden olduğunu vurguladı. Schröder, özellikle restoran ve küçük işletmeler üzerindeki etkileri eleştirerek, bu kesimlerin yeterince desteklenmediğini ve ciddi zararlar gördüğünü belirtti. Ona göre, alınan tedbirler hem demokrasiye hem de toplumun birlikte yaşam biçimine zarar verdi.
Bertelsmann Vakfı’ndan Sosyal Uzman Kai Unzicker ise, korona sürecinin insanların devlete ve kurumlara olan güvenini sarsıcı bir etkisi olduğunu ifade etti. Unzicker, ani ve sık sık değişen tedbirlerin insanlarda belirsizlik yarattığını ve bu durumun korona döneminde arttığını söyledi. Hükümetin aldığı ani kararların insanları korkuttuğunu ve haksızlıklara uğradıklarını hissetmelerine sebep olduğunu belirtti.
Ayrıca, Erfurt ve Bamberg üniversitelerinin gerçekleştirdiği bir ankete göre, Almanların yaklaşık üçte biri (yüzde 29) korona döneminde sorumluluk alan siyasetçilerin cezalandırılmasını istiyor. Bilim insanlarına yönelik de bir eleştiri mevcut; ankete katılanların yüzde 19'u, pandemi sürecinde ön plana çıkan bilim insanlarının aldıkları kararlardan ötürü sonuçlarla yüzleşmeleri gerektiğine inanıyor.
Geri Dön 28 Mart 2024 Perşembe Önceki Yazılar