Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yılın en sıcak günü - 26 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
27 Mart 2024 Çarşamba

Gizli korona tutanakları yayımlandı

Almanya'da, korona dönemine dair bazı gizli tutanaklar yayımlandı. Tutanaklarda, salgınla ilgili bazı kritik kararların bilimsel temelden yoksun olduğu belirtiliyor.

Almanya'da korona salgını döneminde oluşturulan kriz masasının gizli tutanaklarının bir bölümü "Multipolar" haber sitesi tarafından yayımlandı. Yayımlanan tutanaklar, salgınla mücadeledeki bazı kritik kararların bilimsel temelden yoksun olabileceğini ve siyasi etkilerle alınmış olabileceğini gösteriyor.

Tutanaklara göre; Robert Koch Enstitüsü (RKI), FP2 maskelerinin iş güvenliği dışındaki kullanımının işe yaramadığını belirtmesine rağmen birçok eyalette FFP2 maske zorunluluğu getirildi. Yine RKI, okulların kapatılmasının yanlış olduğunu savunmasına rağmen hükûmet okulları kapattı. Bu durum, birçok siyasetçi ve bilim insanı tarafından eleştirildi. Federal Meclis Başkan Yardımcısı Wolfgang Kubicki (FDP), RKI'nin siyasi yönergeleri takip ettiği ve korona politikası için gerekli bilimsel görünümü sağladığı şüphesini dile getirdi.

Federal Sağlık Bakanlığı ise RKI'nin bağımsız olduğunu savundu.

FDP'li Federal Meclis Başkan Yardımcısı Wolfgang Kubicki, SPD'li Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach'ı tüm tutanakları kamuoyuna sunmaya çağırdı. Eski CDU Başbakan Adayı Armin Laschet de konuya açıklık getirilmesi gerektiğini savundu. Laschet, "Daha çeşitli bilimsel bakış açıları kullanmalıydık, farklı görüşleri farklı şekilde dinlemeliydik" dedi.

Geri Dön 27 Mart 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN